HSV Service

Grote controleactie Rhederlaag

6386
11 feb 2014

Midden januari heeft de Federatie Midden Nederland samen met de politie een uitgebreide controle gehouden op Rhederlaag. Aanleiding voor de handhavingsactie waren meldingen van sportvissers over stroperij.

Alle vertrekkende snoekbaarsvissers met bootjes werden op zondag 19 januari staande gehouden. Daarbij werd zowel de boot als de auto doorzocht op teveel meegenomen snoekbaars (op Rhederlaag mag een sportvisser per dag twee maatse snoekbaarzen in bezit hebben). Van de gecontroleerde boten was er niet één in overtreding. Uit deze en eerdere controles blijkt dat er slechts een kleine groep ‘sportvissers’ is die de regels aan hun laars lapt.

Proces verbaal én sanctie

Dat dit helaas wel gebeurt, toonde een controle in december 2013 aan. Toen trof de politie nog een visser aan met zeven snoekbaarzen in zijn bezit. Deze man had al eens eerder een dergelijke overtreding begaan. Naast een proces-verbaal heeft de federatie dan ook een extra sanctie opgelegd: gedurende twee jaar mag de persoon in kwestie niet meer vissen op de Rhederlaag; ook al heeft hij de juiste papieren in zijn bezit.

Meer controle

Gezien de meldingen en eerdere overtredingen zal er ook in de toekomst vaker gericht worden gecontroleerd op het in bezit hebben van snoekbaars. Het is de georganiseerde sportvisserij een doorn in het oog dat er ‘sportvissers’ zijn die meer snoekbaars meenemen dan is toegestaan om deze te verhandelen. Dit past niet in een duurzaam beheer van de visstand en heeft een negatieve uitstraling op de sportvisserij.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide