HSV Service

Vrijwilligers gezocht: Vissen voor de wetenschap!

6596
14 mrt 2014

In 2014 wordt er voor de derde keer een grootschalig project met betrekking tot recreatieve visserij in Nederland uitgevoerd door IMARES (Institute of Marine Resources and Ecosystem Studies).

Het doel van dit project is:

  • om te kijken wie er gaat vissen (man, vrouw, jong, oud?) en om vast te stellen hoeveel sportvissers er zijn in Nederland;
  • een goed overzicht te krijgen van de aantallen gevangen en meegenomen vis door sportvissers;
  • om informatie te verzamelen over (veranderingen) in de visstand in Nederland.

Voor dit onderzoeksproject kunnen we je hulp goed gebruiken. We zijn op zoek naar fanatieke mannelijke en vrouwelijke zee- en zoetwatersportvissers van alle leeftijden.

Van deelnemers aan dit programma wordt verwacht dat ze gedurende 12 maanden nauwkeurig bijhouden hoeveel vis (aantallen) ze per soort vangen per vistrip. Elke maand zullen de deelnemers door TNS NIPO worden benaderd om via een online link de vangstgegevens door te geven. Onder de deelnemers die geselecteerd worden voor het logboekprogramma (max. 500) zal 10 x €250,- worden verloot.

Maximaal 500 vissers

Er is slechts ruimte voor 500 sportvissers in het onderzoeksprogramma in 2014, dus als je geïnteresseerd bent meld je dan voor 15 maart 2014 aan via deze link. Via deze link worden snel een paar korte vragen gesteld (leeftijd, geslacht, aantal vistrips per jaar etc.) om een “vissersprofiel” van je op te stellen. Dit profiel is zeer belangrijk om te zorgen dat de juiste mix aan kandidaten wordt geselecteerd om het onderzoek te optimaliseren.

-> Doe mee!

Wil je meer informatie voordat je je aanmeldt, neem contact op met Martin de Graaf (onderzoeker vis en visserij IMARES), email of telefoon:0317-486826.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.