HSV Service

Onderzoek op 18 maart in Binnevest Geertruidenberg

5052
17 mrt 2014

Op dinsdag 18 maart 2014 is er een Visserijkundig Onderzoek in de Binnenvest te Geertruidenberg. Sportvisserij Nederland onderzoek dit water op verzoek van HSV Ons Genoegen Geertruidenberg. Met het onderzoek hoopt de vereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. Met de resultaten van het onderzoek kan de vereniging het visstandbeheer voor de komende jaren weer in gang zetten, met name gericht op de jeugd.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. De vereniging wil tevens een advies hoe de vijver beter bevisbaar gemaakt kan worden voor de jeugdige visser. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan de Haven (ter hoogte van nr 25 te Geertruidenberg.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide