HSV Service

Nationale Hengeldag 2014 kon niet beter

5353
02 jun 2014

Prachtig weer met volop zon en vooral heel veel enthousiasme bij jong en oud overheersten in opzichten Nationale Hengeldag 2014.

Op diverse plaatsen in Nederland hadden hengelsportfederaties en verenigingen samen met honderden vrijwilligers allerlei leuke activiteiten georganiseerd die mochten rekenen op ‘warme’ belangstelling terwijl Ed en Marco enkele daarvan bezochten.


Allemaal op de gevoelige plaat met visidool Marco Kraal!

Was de geplande Vechtdal Vis Estafette aan de Vecht bij Ommen vanwege de extreem hoge waterstand van de rivier noodgedwongen geannuleerd, de Open Dag die de federatie aan een hoger gelegen vijver in Ommen hield, was ongekend druk. Vele tientallen kinderen en volwassen getooid in geschonken roze caps konden meedoen aan allerlei leuke activiteiten en zo spelenderwijs kennis maken met de hengelsport terwijl de dag eindigde met een visdwedstrijd voor alle kids.

En, die kregen ook nog eens allemaal het prachtige kakelverse cursusboek Snoeken Doe Je Zo dat door Snoekstudiegroep Nederland België, beter bekend als de SNB, die dag in Ommen werd gepresenteerd.


Grote drukte bij de aftrap van de Jeugdhengeldag van Sportvisserij Oost-Nederland


De kids stonden letterlijk in de rij voor een handtekening van Ed

In Nijkerk, het domijn van HSV Hoop op Geluk, was de drukte niet minder. Kinderen, maar uiteraard ook hun ouders maakten ook hier op allerlei manieren kennis met de hengelsport in al z’n facetten. Een betere locatie als plas Watergoor met een clubgebouw vlak aan het water kun je je immers niet wensen. Ed maakte er kennis met ‘spiegeltekenen’ wat tot grote hilariteit leidde.

Ook dikke pret bij de viswedstrijd van HSV Hilversum aan de Berlagevijver, waar de kinderen vooral heel veel ( terug van weggeweest ) riviergrondels vingen, terwijl hengelsportvereniging De Vijf Wielen in Empel een leuke en vooral leerzame Karperclinic voor beginnende jonge karpervissers hield.

De Sportvisser in Nijmegen deed het deze Nationale Hengeldag eveneens op een leerzame manier met eerst een theorieles en daarna vissen met alle jongens en meisjes.

Het laatste door Marco bezochte evenement was een viswedstrijd van Hengelsportvereniging De Rietvoorn in Veenendaal waar de kinderen hun stinkende best deden om zoveel mogelijk voorntjes te vangen.

Nationale Hengeldag; het kon dit jaar niet beter!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.