HSV Service

Nieuw lesmateriaal vismeesters

5443
05 jun 2014

Het aantal aanvragen voor vislessen op basisscholen neemt jaarlijks toe. De combinatie van een biologieles over vis en de onderwaterwereld, gevolgd door een visexcursie, valt goed in de smaak. De vismeesters die door Sportvisserij Nederland worden opgeleid, hebben voor bij de vislessen sinds kort enkele gloednieuwe presentaties tot hun beschikking.

Werd een visles voorheen aangekleed met geplastificeerde kleurplaten en posters van de Nederlandse vissoorten, tegenwoordig gaat alles digitaal. Ook op school: vrijwel alle basisscholen maken tegenwoordig gebruik van een digitaal schoolbord. De visles presentatie in PowerPoint is daarom een ideaal hulpmiddel voor vismeesters. Met één muisklik komt er een nieuwe, fraaie afbeelding op het schoolbord tevoorschijn.

Scherper en korter

Bij de digitalisering van de visles zijn de presentaties ook aangepast. Zo zijn diverse dia’s in de presentatie vervangen door scherpere afbeeldingen, zodat de plaatjes ook in een door de zon verlicht lokaal nog duidelijk te zien zijn. Het theoriegedeelte van de presentatie is daarbij iets ingekort. Hierdoor gaan de kids sneller aan de slag met de herkenning van vissoorten en hebben ze meer tijd om te oefenen hoe je met behulp van een hakensteker op de juiste wijze een vis onthaakt.

Speciaal onderwijs

Naast de presentatie voor het reguliere basisonderwijs, is er ook een standaard presentatie gemaakt voor het speciaal onderwijs. Deze presentatie is korter en bevat in verhouding meer praktische onderdelen. Beide presentaties worden begeleid door een handleiding voor de vismeester. Deze handleidingen zijn herschreven en bieden nog meer ondersteuning bij het verzorgen van de vislessen.

Nieuwe presentaties en handleidingen

Alle gecertificeerde vismeesters hebben van Sportvisserij Nederland een USB-stick ontvangen met daarop de vernieuwde presentaties en handleidingen. Uiteraard zijn deze ook te downloaden vanaf deze website.

-> Meer informatie over vislessen op basisscholen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.