HSV Service

Volop Visserijkundig onderzoek

4715
08 dec 2014

Deze week gaat Sportvisserij Nederland weer het land in voor visserijkundig onderzoek op tal van wateren. Zo vinden er onderzoeken plaats in Oss, Oldenzaal, Almelo en Hengelo.

Op dinsdag 9 december vindt het eerste onderzoek plaats op de visvijver de Hazenakker in Oss op verzoek van Hengelsportvereniging Ons Genoegen. Vervolgens onderzoekt Sportvisserij Nederland in opdracht van Sportvisserij Oost-Nederland de bergingsvijver te Oldenzaal. Met deze onderzoeken hopen de partijen een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu. Als laatste zijn op donderdag 11 december de visvijvers de Hasseleres in Hengelo en de Kerkelanden in Almelo aan de beurt. Mogelijk wordt er op deze vijvers krijt toegepast om de sliblaag te reduceren.

Onderzoek

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Na het meten en wegen wordt alle vis voorzichtig teruggezet in het water. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit.

Kijken

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden (de onderzoeken starten rond 09.30 uur): 

  • Dinsdag 9 december: Visvijver de Hazenakker, Meidoornlaan te Oss.
  • Woensdag 10 december: Bergingsvijver, Harplaan te Oldenzaal.
  • Donderdag 11 december: Hasseleres te Hengelo of de vijver Kerkelanden (middag) te Almelo.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

-> Meer over visserijkundig onderzoeken en zelf aanvragen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide