HSV Service

Samenstelling Internationale Teams Zoet - Feeder 2015

4740
12 dec 2014

Het team van coaches heeft vanuit de Nationale Selecties Zoetwater c.q. Feeder de teams samengesteld die Sportvisserij Nederland in 2015 gaan vertegenwoordigen. Uiteraard is daarbij, naast de ranking in de Nationale Topcompetitie rekening gehouden met de geleverde prestaties en gedrag tijdens wedstrijden in zowel binnen- als buitenland.

Het behalen van de Wereldtitel in de koningsklasse van onze sport was afgelopen jaar een bekroning voor de gehele Nederlandse hengelsport. Zonder de inzet van verenigingen, federaties, vissers, vrijwilligers, bestuurders en niet te vergeten de medewerkers van Sportvisserij Nederland had dit nooit behaald kunnen worden. Een bedankje en dikke pluim is zeker op zijn plaats!

Nationale teams welke waren samengesteld uit de Nationale Selecties 2014 hebben in het afgelopen jaar veel mooie resultaten behaald en tevens is onze sport op een schitterende manier gepromoot door de rechtstreekse uitzending op RTL7 van de Fish-O-Mania, prachtige topsport vol spanning en emoties , met kijkers op het puntje van hun stoel.

Stonden we vorig jaar nog 5e op de wereldranglijst, inmiddels is dat de 3e plek geworden.
Volharden en op ieder onderdeel verbeteren is en blijft het streven. Dit is één van de kenmerken van topsport.

Bij het samenstellen van de Internationale Teams Zoet - Feeder 2015 is het uitgangspunt dat de individuele sporters samen een team vormen. Deelnemen aan internationale wedstrijden onder de vlag van Sportvisserij Nederland gebeurt altijd als (landen)team. Teamleden moeten elkaar aanvullen op kunde, ervaring en karakter. Kortom ze moeten complementair zijn. Waardoor individuele kwaliteiten ondergeschikt zijn aan het teambelang, wat vereist is in een teamverband.

Enkele andere belangrijke eigenschappen waarop geselecteerd wordt, zijn:

- Ervaring, ontwikkeling, inzet en zelfredzaamheid.
- Beheersen van technische (basis) vaardigheden.
- Het snel eigen maken van nieuwe technieken (Talent).
- Collegiaal en sociaal. Teambelang voor eigenbelang.
- Fysieke, mentale en geestelijke gesteldheid.

De keuzes, die de coaches hebben gemaakt, zijn altijd onder voorbehoud. Indien zij vinden dat een bepaalde situatie daarom dringend vraagt, behouden zij het volledige recht voor om een teamsamenstelling te veranderen of aan te passen. Deelname aan trainingen en het conformeren aan teamafspraken maken daar onlosmakelijk deel van uit.

Deelname aan de Topcompetitie 2015 is conform art. 24 van de Algemene Voorwaarden een bepaling voor afvaardiging naar een internationale wedstrijd.

Internationale Teams Zoet - Feeder 2015

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide