HSV Service

Cursus 'Beter besturen': een eye-opener

5190
16 dec 2014

In oktober is Sportvisserij Nederland gestart met een nieuwe eendaagse cursus voor bestuurders van hengelsportverenigingen. Deze cursus is een schot in de roos: de veertig bestuurders die deze cursus hebben gevolgd zijn bijzonder positief en waarderen hem gemiddeld met een dikke acht!

Goede hengelsportbestuurders zijn onmisbaar voor hengelsportverenigingen. Zij zorgen voor goede lokale sportvisserijmogelijkheden, contacten met de gemeente, activiteiten voor de leden en de jeugd, promotie van de hengelsport en controles aan de waterkant. Dat doen ze natuurlijk niet alleen, maar samen met actieve leden die in commissies zorgen voor de uitvoering. Daarin worden ze ondersteund door hun federatie en Sportvisserij Nederland, want we willen allemaal optimale mogelijkheden voor de sportvisser!

Belangrijke thema's

Tijdens de cursus voor ‘oude’ én nieuwe bestuurders wordt uitgebreid ingegaan op vier belangrijke thema’s voor hengelsportverenigingen: de behartiging van de belangen van de sportvisser, het verkrijgen en behouden van goed viswater, de promotie van de sportvisserij in je eigen omgeving en het binden van je leden. Natuurlijk komen ook je taken en verantwoordelijkheden als bestuurder, communicatie met je leden en de werving van nieuwe vrijwilligers uitgebreid aan bod. Deze aspecten kom je immers tegen bij het op een goede manier sturing geven aan de activiteiten van je vereniging.

Zeer leerzaam

De cursisten zijn na afloop van de cursus erg enthousiast. Het onderling uitwisselen van ervaringen zorgt voor bruisende discussies en wordt als zeer leerzaam ervaren. Zaken waar sommige bestuurders al jarenlang tegenaan lopen, blijken voor andere bestuurders gesneden koek te zijn. Het bespreken van elkaars problemen én succesverhalen werkt verhelderend en geeft inspiratie voor het bestuurswerk. Voor een aantal bestuurders vormt de opgedane kennis en de informatie uit de cursusmap een eye-opener waar al jaren naar werd gezocht.

Direct aan de slag!

Voor hengelsportbestuurders die na de cursus direct aan de slag willen met het versterken van hun vereniging, volgen vier praktijkavonden. Tijdens deze avonden die verspreid over een periode van enkele maanden plaatsvinden, werken de bestuurders, ondersteund door medewerkers van de federaties en Sportvisserij Nederland, in hun eigen tempo aan een beleids- en activiteitenplan voor hun hengelsportvereniging én aan de uitvoering daarvan. Uiteraard bepaalt het bestuur van een vereniging zélf wat daar uiteindelijk in komt te staan.

-> Check de cursusagenda en schrijf je direct in!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide