HSV Service

Visserijkundig onderzoek Haalderen en Drunen

5136
12 jan 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland weer het land in voor visserijkundig onderzoek. Zo vinden er onderzoeken plaats in Drunen (Noord-Brabant) en Haalderen (Gelderland).

Op dinsdag 13 januari vindt het eerste onderzoek plaats op de Roeivijver (Honderdbunderweg) in Drunen op verzoek van Hengelsportvereniging de Parelvissers. Vervolgens onderzoekt Sportvisserij Nederland op donderdag 15 januari de Grote en de Groene Kolk in Haalderen (HSV De Karper).

Met deze onderzoeken hopen de partijen een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu. Van beide verenigingen volgen enkele leden de cursus Praktisch Viswaterbeheer. Met de resultaten willen zij een plan opstellen voor het water.

Onderzoek

Bij de onderzoeken worden grote delen van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden (de onderzoeken starten rond 09.30 uur):

• Dinsdag 13 januari: Roeivijver; Honderdbunderweg te Drunen.
• Donderdag 15 januari: Grote en de Groene Kolk; Waaldijk te Haalderen.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

-> Meer over visserijkundig onderzoek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide