HSV Service

De KSN vernieuwt website

6166
16 jan 2015

De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN) heeft haar website volledig vernieuwd! In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met je vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en wordt meer gebruikt van beeld en iconen.

Daarnaast zijn social media meer geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor het inloggen via Facebook en reageren op nieuwsberichten met je facebook-account, berichten delen, embedded Youtube video’s, en meer.

Mobiel gebruik: responsive

Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot zelf meer dan 40%. Via ‘responsive design’ wordt de website automatisch geschaald op basis van de resolutie van het gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.


De nieuwe website is 'responsive' en hiermee ook geschikt voor bijvoorbeeld smartphones.

De KSN heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken de inhoud van de site te optimaliseren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast. Online inschrijven voor nieuwe leden en meteen met iDeal betalen is een voorbeeld hiervan.

Reeks websites

De nieuwe website van De KSN is er één van een reeks van vernieuwde websites, nadat de meeste federaties en De SNB al eerder werden gelanceerd.

De komende maanden zullen ook Sportvisserij Nederland en de laatste twee hengelsportfederaties (MidWest Nederland en Friesland) hun website volledig vernieuwen.

Sinds enkele jaren maken de zeven federaties, De KSN en sinds kort ook De SNB gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Intenetoplossingen. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen tussen de sites zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het ons!

De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van de KSN. Kijk gerust eens rond op de site en blijf op de hoogte van alles wat met de sportvisserij op karper in Nederland te maken heeft.

Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het vooral! De komende periode wordt er nog hard gewerkt aan verdere optimalisatie van de nieuwe website. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer nieuwe pagina's boordevol handige informatie en nieuwsupdates!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide