HSV Service

Visserijkundig onderzoek Alblasserdam en Klundert

6286
19 jan 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland weer het land in voor visserijkundig onderzoek. Zo vinden er onderzoeken plaats in Alblasserdam en Klundert.

Op dinsdag 20 januari vindt het eerste onderzoek plaats in het water bij het Lammetjeswiel (Oost Kinderdijk) in Alblasserdam op verzoek van Hengelsportvereniging Verenigde Alblasserdamse Hengelaars. Vervolgens onderzoekt Sportvisserij Nederland van woensdag 21 januari tot en met vrijdag 23 januari de stadsgrachten van Klundert (De Zevenbergse Poort op woensdag en de Schanspoort op donderdag en vrijdag (HSV 't Wachtertje). ***LET OP*** Door ijsvorming op de Klundertse wateren zijn de tweede en derde onderzoeksdag afgelast. Als de weersomstandigheden meewerken voeren we het onderzoek nu uit op maandag 23 en dinsdag 24 februari.

Met deze onderzoeken hopen de partijen een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu. Enkele leden volgen de cursus Praktisch Viswaterbeheer. Met de resultaten willen zij een plan opstellen voor het water.

Onderzoek

Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locatie waar deze week onderzoeken plaatsvinden. De onderzoeken starten rond 09.30 uur. (Bij vorst gaan de onderzoeken niet door):

  • Dinsdag 20 januari: Lammetjeswiel; Oost Kinderdijk te Alblasserdam.
  • Woensdag 21 januari: De Zevenbergse Poort te Klundert.
  • Maandag 23 en dinsdag 24 februari: de Schanspoort te Klundert.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

-> Meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide