HSV Service

Visserijkundig onderzoek Duizel

5498
26 jan 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland het land in voor visserijkundig onderzoek. Het onderzoek vindt plaats in Duizel (Eersel).

Op donderdag 29 januari vindt het eerste onderzoek plaats op het Biesven in Duizel op verzoek van Hengelsportvereniging de Gender. Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in het Biesven.

Onderzoek

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dan onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen. Hieronder de datum en locatie. Het onderzoek start rond 09.30 uur. (Bij vorst gaat het onderzoek niet door):

  • Donderdag 29 januari: Biesven te Duizel.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

--> Meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.