HSV Service

Bunschotense palingstropers opgepakt

8512
18 jun 2015

Op zondagmorgen 14 juni zijn door inspecteurs van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), de NVWA en de politie, twee mannen uit de gemeente Bunschoten betrapt terwijl ze paling stroopten op het Eemmeer. Het vistuig en de vangst (44 palingen) zijn in beslag genomen. Tegen de beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal


Zaterdagavond zagen de handhavers dat er een boot uitvoer op het Eemmeer en het vistuig plaatste. In de vroege morgen omstreeks 4.00 uur voer de boot wederom uit en werd het vistuig binnengehaald. Bij binnenkomst van de boot op de aanlegplaats werden beide verdachten geconfronteerd met dit feit en werd proces-verbaal opgemaakt.

Illegale visvangst


Deze visvangst is illegaal, want de paling is in Nederland een bedreigde diersoort en valt onder de Flora- en faunawet. Het illegaal vangen van paling en het bezit hebben hiervan is een misdrijf waar een maximale gevangenisstraf van zes jaar op staat.

Gerelateerde berichten
09 jun 2015 Bever gered uit illegale fuik, visstropers aangehouden 4817 Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een medewerker van waterschap Rivierenland hebben zaterdag 6 juni in de gemeente Maasdriel een bever bevrijd uit een illegale fuik. Twee inwoners van Helmond hadden de schietfuik geplaatst in een plas bij Hoenzadriel. Zij zijn aangehouden door de politie. 18 mrt 2015 Visser in Markermeer wederom de fout in met illegale netten 6768 LELYSTAD - Een beroepsvisser is opnieuw de fout ingegaan met het uitzetten van illegale netten in het Markermeer. 02 mrt 2015 Illegale netten en ondermaatse snoekbaars aangetroffen 8503 Visserij-inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Politie, Waddenunit, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) en Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO) hebben vrijdag 27 en zaterdag 28 februari honderden meters illegale netten en tientallen ondermaatse snoekbaarzen in beslag genomen op en rond het Markermeer. 13 feb 2015 Beroepsvisser wederom met ondermaatse snoekbaars gepakt 11083 Afgelopen maandag hebben Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van Sportvisserij MidWest Nederland samen met de politie wederom een controle uitgevoerd, onder andere in de Nieuwe Zeehaven te Zaandam. 30 jan 2015 Beroepsvissers betrapt met ondermaatse snoekbaars en dode kuifeenden 11765 Twee beroepsvissers in de Voorzaan in Zaandam zijn op heterdaad betrapt op het in bezit hebben en aanlanden van ondermaatse snoekbaars en 22 dode kuifeenden. De kuifeenden zijn verstrikt geraakt in de netten en daarna verdronken. 16 jan 2015 Ruim 100 illegale fuiken aangetroffen op IJsselmeer 12776 Visserij-inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de waterpolitie Lelystad, Waddenunit en de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO) hebben tijdens een gezamenlijke actie 110 illegale grote fuiken aangetroffen op het IJsselmeer. Tegen vier visserijbedrijven wordt proces verbaal opgemaakt.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.