HSV Service

Landelijke Controledagen 2015

4789
04 aug 2015

Recentelijk zijn de resultaten van de Landelijke Controledagen die op 21 en 22 juni plaatsvonden binnengekomen. Daaruit blijkt onder andere dat steeds meer sportvissers in het bezit zijn van de juiste VISpas en op de hoogte zijn van de hierbij geldende voorwaarden.

De Landelijke Controledagen zijn een gezamenlijke actie van de verenigingscontroleurs, opsporingsambtenaren van de georganiseerde hengelsportsport en de groene netwerken (Regionale Milieuteams, politie, AID, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer). De insteek van de landelijke actie was naast preventieve controle ook om het contactmoment met de sportvisser te gebruiken voor voorlichting. Verenigingscontroleurs zijn immers ambassadeur van de sportvisserij en het gezicht van de hengelsportvereniging. Zo kunnen zij informatie geven over de VISpas, MeeVIStoestemming, VISplanner en de voordelen van het lidmaatschap van een hengelsportverenging.

Hieronder volgen de controleresultaten van de hengelsportfederaties die gegevens hebben aangeleverd:

Sportvisserij Zuidwest Nederland: Hier waren de federatieve BOA’s en controleurs Sportvisserij zowel op de kant als op het water actief. In totaal werden 639 sportvissers gecontroleerd, zijn er 47 waarschuwingen uitgedeeld en is er 7 keer een proces-verbaal opgemaakt.

Hengelsportfederatie Midden Nederland: Verenigingscontroleurs en BOA’s controleerden op en langs het water 264 sportvissers. Daarbij werden 13 personen bekeurd omdat zij niet in het bezit waren van de juiste papieren, of visten niet conform de voorwaarden Gebruik VISpas. In 19 gevallen is bij kleine overtredingen een waarschuwing gegeven.

Sportvisserij Oost-Nederland: Van de 254 gecontroleerde sportvissers werden er 6 geverbaliseerd, onder andere voor het vissen zonder schriftelijke toestemming of het vissen met levend aas. Verder werden enkele waarschuwingen uitgedeeld, voornamelijk wegens het niet kunnen tonen van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren.

Sportvisserij MidWest Nederland: In totaal controleerden BOA’s, verenigingscontroleurs en politie 106 sportvissers. Er werden slechts 4 boetes uitgeschreven voor het niet in bezit hebben van de VISpas. Daarnaast zijn er 12 waarschuwingen gegeven voor het niet kunnen tonen van de Gezamenlijke Lijst van Viswateren of VISplanner.

Alle resultaten van de Landelijke Controledagen zijn door de verenigingscontroleurs vastgelegd in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS). Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en onder meer als input gebruikt voor de Landelijke Controledagen in 2016.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.