HSV Service

Top karperweekend in Terneuzen

5949
02 nov 2015

Van vrijdagmiddag 30 oktober tot zondagmorgen 1 november is de vierde en laatste wedstrijd gevist van de Topcompetitie Karpervissen 2015. De Otheense Kreek bleek weer een geweldig water voor dit evenement. De vangst van 23 fraaie karpers maakte het een spannende finale!

Langs de oevers van de Otheense Kreek waren de 24 deelnemende koppels verdeeld over drie sectoren van elk acht stekken. Ze konden hun hengels en tenten plaatsen op stekken die door de vrijwilligers van hengelsportvereniging ONI Terneuzen perfect waren gemaaid. Alleen vangstgarantie kon de vereniging niet geven, hoewel de kreek bekend staat om zijn goede karper bezetting.


Eerste nacht

Na het beginsignaal was het vrijdagavond enkele uren rustig, totdat vanuit de sector Carp Connections de eerste vangst werd gemeld. Het koppel Marco Tettero & Stephen Wainman beet de spits af met een schubkarper van 85 centimeter en 10,95 kilogram. Al snel werden aan de overzijde van dit koppel eveneens de eerste vissen gemeld, waarbij Henri Eshuis & Henk Meppelink en Richard van Leeuwen & Mark Koenders meerdere exemplaren wisten te vangen, met als zwaarste vis een spiegelkarper van bijna 16 kilo. In de sectoren Pro Line en Shimano lukte het alleen de gebroeders Molendijk om een karper ter weging aan te bieden.

 
De eerste vis van de wedstrijd voor Marco Tettero & Steven Wainman.

Tweede nacht

De zaterdag verliep overdag bijzonder rustig, met schitterend weer maar geen enkele vangst. Pas nadat het enkele uren donker was werd de eerste vis gevangen, opnieuw door Meppelink & Eshuis. Meerdere vissen volgen al snel, onder meer voor vader en zoon Oliehoek. In de sector Pro Line vangen Ferry Verhofstad & Minardus Woltman vervolgens binnen vijf minuten twee mooie schubkarpers en in de sector Shimano vangen Dennis Nijland & Bjorn Wender een fraaie spiegelkarper, later gevolgd door een schubkarper. Bij het eindsignaal op zondagmorgen zijn er in totaal 23 karpers gevangen.

Prijsuitreiking

Met ruim 90 kilo karper was het koppel Meppelink & Eshuis de terechte winnaar van de vierde wedstrijd van de TC Karper, waarbij ze ook de prijs voor de zwaarste karper in de wacht sleepten. Na de huldiging van alle prijswinnaars konden ook de winnaars van de gehele competitie hun prijzen in ontvangst nemen. De gebroeders Molendijk staan voor de tweede keer op de hoogste trede van het podium van De TC Karper en mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen karpervissen noemen. De tweede prijs is voor Richard van Leeuwen & Mark Koenders, de derde prijs voor Ferry Verhofstad & Minardus Woltman.

WK-team

Voor de selectie van het WK-team wordt dit jaar voor het eerst een nieuw systeem toegepast, conform het beleid van Sportvisserij Nederland. Uit de eerste 15 koppels van de einduitslag wordt door bondscoach Michel Hollaar een selectie van zes koppels gemaakt, waarmee vervolgens gesprekken worden gevoerd. Op grond van verschillende factoren worden uiteindelijk drie koppels geselecteerd voor het Wereldkampioenschap Karpervissen, dat in september 2016 in Frankrijk zal worden gevist.

Hieronder is de einduitslag van de vierde wedstrijd en de eindstand van de TC Karper 2015 weergegeven, gevolg door een foto-impressie van de wedstrijd aan de Otheense Kreek.


Gespannen gezichten tijdens de stekloting in het clubgebouw van HSV ONI Terneuzen


Uitzicht over de sector Carp Connections


Secuur peilwerk door Peter Molendijk


Woltman & Verhofstad met hun dubbelvangst


Henri Eshuis met een fraaie schubkarper


Winnaars Terneuzen Meppelink & Eshuis


Eerste prijswinnaars TC Karper 2015 Peter & Wim Molendijk


Tweede prijswinnaars TC Karper 2015 Richard van leeuwen & Mark Koenders


Derde prijswinnaars TC Karper 2015 Ferry Verhofstad & Minardus Woltman
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide