HSV Service

Boetebedragen 2018

81931
09 jan 2018

De nieuwe boetebedragen voor 2018 zijn bekend. De bedragen voor de meest voorkomende overtredingen in de sportvisserij zijn doorgaans gelijk gebleven, met 10 euro verhoogd en in een enkel geval zelfs verlaagd.

Opvallend is dat boete voor het vissen met meer dan twee hengels zonder hiervoor toestemming te hebben, is verlaagd van 350 euro naar 320 euro. Het vissen zonder toestemming (vergunning) is echter verhoogd van 130 naar 140 euro. Betrapt worden op het vissen met levend aas kost je 380 euro. Bij alle boetes komt bovendien nog 9 euro aan administratiekosten.

Hoge boetes zeebaars

Daarnaast zijn er overtredingen waarvoor de Officier van Justitie per geval bepaalt hoe hoog het boetebedrag wordt. Bijvoorbeeld voor het in bezit hebben van vis tijdens een voor die soort gesloten periode en het in bezit hebben van ondermaatse vis. Let op: dat kan aardig in de papieren lopen. Voor het in bezit hebben van zeebaars (waarvoor in heel 2018 een terugzetverplichting geldt) kan de boete bijvoorbeeld oplopen tot 1.000 euro met daarbovenop 40 euro per kilo vis. In het Rotterdamse havengebied is onlangs iemand getrakteerd op een prent van 1.030 euro voor het in bezit hebben van één zeebaars.

Kijk voor een overzicht van alle boetebedragen met betrekking tot de sportvisserij op deze pagina.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.