HSV Service

Budget Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden verhoogd naar € 150.000

5067
10 mrt 2018

Voor 2018 is het subsidiebudget van het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden verhoogd naar € 150.000,-. Dit fonds subsidieert de aanleg van sportvisserijvoorzieningen door hengelsportverenigingen- en federaties zoals een mindervalidesteiger, clubhuis, trailerhelling of vissteigers.

Een van de belangrijkste doelen van Sportvisserij Nederland is het creëren van goede mogelijkheden voor het uitoefenen van de sportvisserij. Via het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden wordt dit gestimuleerd. Ook verbeteringen van het viswater – zoals de aanleg van vissenbossen of een beluchtingsinstallatie – komen in aanmerking.

Alleen hengelsportverenigingen- en federaties kunnen een aanvraag voor subsidie indienen. Heb jij daarom als sportvisser een idee om een bepaald viswater te verbeteren of beter in te richten? Laat dit dan weten aan je hengelsportvereniging, zodat deze kan overwegen om een aanvraag in te dienen bij Sportvisserij Nederland.Ook de aanleg van vissenbossen komt in aanmerking.

Maximaal 50%

Per project subsidieert Sportvisserij Nederland maximaal 50% van de externe kosten – tot een maximumbedrag van € 10.000,-. De eigen bijdrage van de hengelsportvereniging dient minimaal € 2.000,- te zijn. Op deze manier geeft Sportvisserij Nederland een eerste financiële aanzet en worden ook andere partijen aangemoedigd om een duit in het zakje te doen.

Het ‘potje’ van het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden is voor 2018 verhoogd naar € 150.000,-. Nieuw is dat hiervan € 40.000,- beschikbaar wordt gesteld voor ‘karpervijvers’ (bijvoorbeeld visuitzet en speciaal visvoer). Meer info en het aanvraagformulier voor 2018 vind je hier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.