HSV Service

Ed kopje onder in VIS TV gemist? (video)

3792
19 mrt 2018

Het Oostvoornse Meer vormde afgelopen zondag het decor voor de een-na-laatste aflevering van dit VIS TV-seizoen. Ed en Marco visten hier vanuit de kajak en bellyboot met licht materiaal op bot. Ed maakte echter een kapitale fout in zijn kajak, waardoor dit nu al de meest besproken uitzending ooit was.Denk je aan het Oostvoornse Meer, dan denk je aan forel. Ed en Marco hebben het dit keer echter gemunt op een andere vissoort in dit imposante water. In het brakke meer onder de rook van de Maasvlakte zwemmen namelijk ook verschillende zeevissoorten, waaronder de bot. Deze rovende platvis is prima te vangen met klein kunstaas en geeft bovendien leuk sport op licht materiaal. Om de stekkeuze te verruimen kiest het tweetal voor de kajak en bellyboot.

Bekijk hier alvast de promo:


Stroeve start

Ed begint de visdag in de kajak en Marco neemt plaats in zijn knalgele drijvende zetel. Het is alweer even geleden dat de heren op deze manier hebben gevist, dus het sturen en vooruitkomen begint wat stroef. Zodra ze echter hun draai hebben gevonden, weet Marco al snel de eerste bot boven water te toveren. Zijn shadje – geprikt op een 5 grams jigkopje – valt goed in de smaak bij de platvissen want hij vangt kort daarna al de tweede bot. Bij Ed wil het nog niet echt lukken. Met zijn shadjes peutert hij vele meters bodem af, maar de botten tonen geen enkele interesse in zijn kunstaas.


Bot aan licht materiaal is topsport!

Noodlot

Omdat het Oostvoornse Meer bekendstaat om de vele forellen die er zwemmen, besluit Ed het na een poosje over een andere boeg te gooien. Al trollend met een shadje hoopt hij op een mooie forel. Al na een meter of 100 krijgt Ed die verlossende aanbeet. In een poging zijn hengel uit de steun achter zich te pakken, helt hij echter te veel naar links en slaat de kajak om. Hij gaat met waadpak en al te water. Marco ligt een eind verderop en ziet tot zijn grote schrik hoe zijn collega lijkt te verdrinken. Gelukkig schiet de cameraboot te hulp en wordt Ed snel, maar drijfnat aan boord gehesen. Tot ieders verbazing heeft hij ondanks alle paniek nog steeds zijn hengel in de hand. Benieuwd of de forel er nog aanhangt en of Stoop en Kraal daarna nog te water durven te gaan? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.Ed gaat kopje onder maar houdt ondanks alles zijn hengel stevig vast.


Herhaling

Op 25 maart wordt alweer de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden. Maar niet getreurd: van 1 april t/m 29 april worden de eerste vijf uitzendingen van seizoen 2018 elke zondag van 9.30 tot 10.00 uur herhaald op RTL 7. Op www.vistv.nl kun je bovendien alle afleveringen eenvoudig en gratis terugkijken en vind je daarnaast promo’s en informatie over de bezochte stekken. Volg VIS TV voor nog meer bonusmateriaal ook op Facebook: www.facebook.com/vistvofficial.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide