HSV Service

Nieuwe trailerhelling de ‘De Banaan’ in gebruik

9631
22 mei 2019

Sportvissers die graag met hun boot op het Haringvliet vissen, kunnen sinds kort ook bij Ooltgensplaat terecht om te traileren. Op de gloednieuwe, ruim opgezette helling aan het zandstrand kunnen maar liefst drie boten tegelijkertijd het water in.

‘De Banaan’, zoals de helling al een poosje bekendstaat bij sportvissers, kwam tot stand door een samenwerking tussen de gemeente Goeree-Overflakkee, Sportvisserij Zuidwest Nederland, het Droomfonds Haringvliet en met financiële ondersteuning vanuit de Nationale Postcodeloterij. Zijn bijnaam dankt hij aan de vorm van het zandstrand waaraan de helling ligt.

Groeiende vraag

Reden voor de aanleg van de helling was de groeiende vraag naar trailergelegenheden aan het onder sportvissers steeds populairdere Haringvliet. Met name op drukke dagen kunnen bestaande hellingen de toestroom aan sportvissers met een boot steeds moeilijker aan. In dit interview met BNdeStem licht Rutger Meijer van Hengelsport Zuidwest Nederland de aanleg voor de helling toe.


Centrale ligging

Met zijn ruime opzet en centrale ligging (pal aan de A29, bij de groene pijl hierboven) is De Banaan voortaan een van de meest logische plekken voor bootvissers om het Haringvliet te bereiken. Zowel vanuit het noorden als het zuiden is de helling via de snelweg eenvoudig te bereiken. Onderaan de helling is het water verdiept zodat boten altijd voldoende kunnen kantelen.

Ook nieuwe kantstekken

Vlakbij De Banaan zijn onlangs ook zo’n tien nieuwe ‘landtongen’ gestort, direct grenzend aan het Hollands Diep. Deze nieuwe visstekken worden al volop gebruikt door zowel roofvissers, witvissers als karpervissers.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.