HSV Service

Hét VISblad Online juni (video)

11433
23 mei 2019

Terwijl de lente steeds verder opleeft, ploft vanaf vandaag het juninummer van Hét VISblad bij abonnees op de mat. In deze uitgave vissen we 'fietsend' op forel en belagen we de bittervoorn met micro bamboehengeltjes in oer-Hollands polderlandschap. Statisch én dynamisch vissen dus, modern én oldskool: deze editie heeft het allemaal.

In de nieuwe VISblad TV laat Danny van den Ende (20) aan hoofdredacteur Joran Bal zien hoe hij op zijn thuiswater, nabij Honselersdijk, gericht op giebel vist. Hij belaagt deze karperachtige bij voorkeur met de feeder en kiest daarbij meestal voor ondiep water met een 'blubberbodem'. Met name in die 'biotoop' is de giebel in ons land aan een ware opmars bezig en zodoende ook steeds beter vangbaar. Gaat het Danny lukken om er een paar voor de camera te krijgen? Check hieronder alvast de video en lees het hele verhaal over Danny's aanpak op pagina's 20 t/m 23 in het blad.Micro op bittervoorn

In de witvisrubriek (pag. 24 t/m 28) laat Hugo Oppelaar (51) zien hoe hij met microscopisch, veelal zelf vervaardigd materiaal in de oer-Hollandse polder gericht op bittervoorn vist. Hoe kiest hij zijn stekken? En wanneer werd hij eigenlijk verliefd op deze prachtige vis? Hugo vertelt het met passie en trots.DWFishingteam vlog

Achterin het blad, op pagina's 34 t/m 38, lees je het verslag van een dolle karpersessie met YouTube-sterren Wietse (21) en Tjitte van der Schee (18) en Daniël Tiedink (21). Tijdens het vissen legden ze ons uit hoe ze zo succesvol zijn geworden en wat dat voor gevolgen heeft. Ondertussen legden ze het avontuur ook zélf vast in een kersverse vlog, die ze vanochtend vroeg online hebben gezet. Check hem hieronder!


Meten is weten

Om te kunnen bepalen hoe lang een vis nu écht is, nemen we dit keer in de roofvisrubriek (pag. 30 t/m 33) de zogenaamde 'BNRZ-richtlijnen' onder de loep. Want visserslatijn heeft natuurlijk zijn charme, maar om een officieel Nederlands record te kunnen claimen moet een vis correct gemeten zijn.En meer!

Natuurlijk lees je nog veel meer interessants in het juninummer van Hét VISblad. Zo vind je op pagina's 40 t/m 43 het verslag van een spannende ochtend 'fietsend' forellen op het Oostvoornse meer met Daniël van der Post (43), die ook de cover siert. In de rubriek Spraakwater vertelt Marketing & Sales support manager Kris Sloof vol trots over het nieuwe Shimano Experience Center in Valkenburg. Vóór in het blad behandelen we een opzienbarende zeevis die zich zowel op grote dieptes als pal onder het wateroppervlak thuis voelt: de maanvis, en columnist Jochem Myjer legt uit waarvan hij vakantiekriebels krijgt. Alvast veel leesplezier toegewenst! 

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.