HSV Service

Nationaal Kampioenen: Anja Groot, Stefan Hooyman en Johan Weering

5176
02 sep 2019

Zaterdag 31 augustus 2019 werden Open Nationaal Kampioenschap Dobber Heren en Dames vervist. Anja Groot pakte met 5875 gram gevangen vis de overwinning bij de Dames, bij de Heren ging Stefan Hooyman met de gouden plak aan de haal door 9550 gram vis te landen. Zondag 1 september werd Johan Weering kampioen bij het Open NK Feeder 2019. Hij haalde de meeste vissen van het gehele weekend boven water, nl 21.060 gram.

Open Nationaal Kampioenschap Dobber Dames

Bij de dames werden de 19 deelnemers verdeeld over drie vakken aan het Prinses Margrietkanaal nabij Gerkesklooster. Favoriet Anja Groot lootte A6 en haar vangsten kwamen langzaam op gang. Er werden voornamelijk baarsjes en kleine brasem gevangen. Fabienne ter Horst op A1 kon lang bijblijven, het was spannend tot het einde. Maar uiteindelijk wist Anja toch de gouden plak naar zich toe te halen met 5875 gram. De nummer één in vak C, Mandy Swart (op plek C3) behaalde zilver en de nummer één in vak B (op plek B7) Tatiana Timoshkina werd derde.

Einduitslag Open Nationaal Kampioenschap Dobber Dames 2019

Vakuitslagen ONK Dobber Dames

Vak A
Vak B
Vak C

Open Nationaal Kampioenschap Dobber Heren

Tegelijk met het ONK Dames werd op een ander stuk van het Prinses Margrietkanaal de finale van het ONK Heren gevist. 120 deelnemers streden om de titel. De vangsten vielen tegen. Zeker in het begin werd alleen kleine vis gevangen. Baarsjes, grondels, blankvoorns en kleine brasems kwamen boven water maar de grote ‘platte’ bleven uit. Later in de wedstrijd werden de vissen iets groter en Stefan Hooyman (behorend tot WK junioren ploeg U25 en geselecteerd via Sportvisserij Midwest Nederland) wist op een gunstige plek (E24) de winst en daarmee goud, naar zich toe te trekken. De zilveren medaille werd knap binnengehaald door Richard Sanders (geselecteerd via Sportvisserij Groningen Drenthe) op plek A18. Midden in zijn vak ving hij 8165 gram. Jeffrey Bakkernes (Geselecteerd via Sportvisserij Oost-Nederland) werd zeer verdienstelijk derde op plek C24.

Open Nationaal Kampioenschap Feeder

Na de matige vangsten van de dobberwedstrijd van de dag tevoren was de spanning te snijden ’s morgens bij de uitreiking van de wedstrijdkaarten. Het parcours was omgebouwd en klaar voor de ontvangst van 120 feedervissers, verdeeld over 7 km Prinses Margrietkanaal. Dat feedervissen toch echt anders is bleek toen al vroeg in de wedstrijd grotere vissen werden gevangen. Een enkele mooie blankvoorn en redelijke brasems werden gevangen. Gaandeweg de wedstrijd kwamen ook de stevige brasems door en die beslisten de wedstrijd. Johan Weering (geselecteerd via Sportvisserij Groningen Drenthe) zat op A5 en wist in 5 uur tijd maar liefst 21.060 gram te vangen. Hij pakte goud! Jan Bart Uuldersma uit dezelfde federatie werd in zijn vak eerste op C23 en pakte met ruim 14 kilo vis de tweede plek en Charlie van Rhee (geselecteerd via Sportvisserij Limburg) werd eerste in vak E en pakte met ruim 10 kilo de bronzen medaille op plek E14.