HSV Service

Hét VISblad Online januari (video)

3182
19 dec 2019

Terwijl de kortste dag van het jaar alweer nadert, valt bij de abonnees vanaf vandaag het eerste 2020-nummer van Hét VISblad op de mat. Het blad zit in een nieuw ‘jasje’ van bioplastic én is uitgebreid met nieuwe rubrieken. Dat je deze donkere periode uitstekende zaken kunt doen aan zee, verklapt de sfeervolle cover al enigszins. Op pagina’s 46 t/m 51 ín het blad lees je er meer over.

In de nieuwe VISblad TV gaat presentator Bard Borger aan de kille en mistige IJssel op pad met Glenn Veekemans, die er ook in de wintermaanden graag opuit trekt met zijn feederhengels. Dat dit ‘s winters een extra uitdagende visserij is, neemt hij graag voor lief: één fraaie winde of barbeel kan zijn visdag al maken. Zal het de Vlaming lukken om zo’n vis voor de lens te krijgen? Check hieronder de video en lees het bijbehorende artikel met uitleg en tips op pagina’s 22 t/m 27 in het blad.

Familiesnoeken

In de roofvisrubriek op pagina’s 34 t/m 39 beschrijft Ties Ittmann hoe hij op een fraaie najaarsdag zijn twee neven Michiel en Tjeerd Kruiswijk meenam voor een dagje poldersnoeken. De niet-vissende broers zijn dol op het oer-Hollandse landschap en wilden weleens zo’n groene rover van dichtbij zien. Dankzij de gratis MeeVIStoestemming van Sportvisserij Nederland, die Ties voor de twee regelde, konden ze eigenhandig een poging wagen. In het blad lees je hoe fantastisch dit avontuur uitpakte.eDNA: Hightech vissenonderzoek

“Zijn jullie aan het testen of het water wel schoon is?”, horen onderzoekers van Sportvisserij Nederland regelmatig wanneer ze aan de waterkant een plastic zakje met water vullen. In werkelijkheid verzamelen ze eDNA (environmental DNA) om te achterhalen welke vissoorten er zwemmen. Wat dat inhoudt? Je leest het in de nieuwe rubriek ‘Onderzoek’ op pagina’s 54 en 55.Vieze nagels? Geen probleem!

Hoewel vissende vrouwen allang geen uitzondering meer zijn, is de stap om in je eentje alles uit te vinden voor vele nog best groot. Kim Peters (24) uit het Limburgse Doenrade weet daar alles van maar vist desondanks al flink wat jaren succesvol op karper. Aan haar favoriete water deelt ze haar ervaringen. Haar verhaal lees je op pagina’s 28 t/m 33.Nóg meer leesplezier

In deze vernieuwde editie van Hét VISblad lees je nog veel meer interessante artikelen. Zo wijden we een heel artikel aan dobbers voor de vaste hengel, met tips van de ervaren wedstrijdvisser Michael Meyer. In ‘VIS TV in Detail’ lees je over de eerste aflevering van VIS TV in de Biesbosch, terwijl Jochem Myjer weer een fraaie column schreef. Achterin het blad vind je als vanouds de laatste productnieuwtjes op hengelsportgebied. Veel leesplezier toegewenst!


Ook in 2020 schrijft Jochem Myjer weer elke maand zijn column voor Hét VISblad (copyright: Maurice van Berkel).

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.