HSV Service

Ed Stoop voor éven terug op TV (video)

19146
24 sep 2020

Voormalig VIS TV-presentator Ed Stoop keert tijdelijk terug op de buis voor vier jubileumuitzendingen van het nog immer populaire sportvisprogramma. VIS TV bestaat namelijk 25 jaar. In de eerste aflevering, aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7, vist hij in Rotterdam op witvis aan de Maas en ook nog in de Vlaardingervaart.

Witvispurist en bondscoach Jan van Schendel was in 2001 ook al te gast in VIS TV. Voor deze speciale ontmoeting trakteert hij zijn oude vismaat op een verrassende feedervisserij aan de Nieuwe Maas mét uitzicht op de Erasmusbrug. Ook vissen de twee met de vaste stok aan de Vlaardingervaart. Terwijl de hengels regelmatig krom gaan, praten Jan en Ed praten uitgebreid bij. In de drie resterende uitzendingen – op zondag 4, 11 en 18 oktober – vist Ed achtereenvolgens op graskarper met Arnout Terlouw, aan het strand van Domburg met bondscoach Henri Karremans en op snoek met Bertus Rozemeijer.

Check hieronder alvast de trailer van de eerste aflevering uit de reeks:Pensioen

Ed Stoop was jarenlang hét gezicht van VIS TV, maar ging ruim drie jaar geleden met pensioen. Vervolgens kreeg zijn co-presentator Marco Kraal het roer in handen. Inmiddels presenteert Marco het programma samen met de jonge, maar fanatieke sportvisser Daniël Weijers, die ook veel over zijn visavonturen vlogt.

Mateloos populair

In de vier speciale jubileumuitzendingen vist Ed met een aantal coryfeeën uit de sportvisserij die jaren geleden al hun opwachting maakten in VIS TV. Dat Ed weer even terugkeert als presentator, zal zijn vele fans hoogstwaarschijnlijk aangenaam verrassen. Onder de vele jonge én oude kijkers – waaronder vele niet-sportvissers – was hij mateloos populair.Dankbaar

Ed blikt dankbaar terug op zijn carrière als presentator en had volop plezier tijdens de opnames voor de speciale, vierdelige serie: “VIS TV heeft mij laten kennismaken met heel veel prachtig viswater en met tal van vissoorten en -technieken die ik anders waarschijnlijk nooit had gekend. De opnames voor deze jubileumuitzendingen voelden als vanouds en deden veel van mijn herinneringen herleven."

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.