HSV Service

World Cleanup Day 2023: doe meer voor schone stekken!

1507
23 aug 2023

Zaterdag 16 september is het World Cleanup Day. Bij deze wereldwijde opruimactie geven ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt door zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Sportvisserij Nederland moedigt hengelsportverenigingen en sportvissers aan om op deze dag de waterkant extra schoon te maken.

Tijdens World Cleanup Day gaan over de hele wereld mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Sportvissers waarderen een schone omgeving ook, maar gaan liever naar de waterkant dan de straat op. Dus ga jij op zaterdag 16 september vissen? Maak jouw stek dan schoon volgens het inmiddels bekende Vang5-principe (vijf minuten opruimen of vijf stuks zwerfafval meenemen). Dat zorgt voor een schone waterkant en zo lever je een mooie bijdrage aan World Cleanup Day 2023. Kom in actie

 
Vele handen maken licht werk, dus sluit je als sportvisser aan bij dit mooie, wereldwijde initiatief om tot een schonere wereld te komen. Inspireer ook anderen – sportvissers, buren, familie en collega’s – om mee te doen en in actie te komen tegen zwerfafval door na je opruimactie een foto van het resultaat te delen op social media mét daarbij de hashtags #worldcleanupdaynl en #vang5. Wil je meer weten over hoe jij als sportvisser kunt meehelpen in de strijd tegen zwerfvuil? Kijk dan op www.vang5.nl.#worldcleanupdaynl

#vang5
Gerelateerde berichten
11 aug 2023 Samen houden we de waterkant schoon 1659 Zwerfafval is veel sportvissers een doorn in het oog. Daarom doen veel van hen mee aan de 'Vang5-campagne' van Sportvisserij Nederland. Die roept op om elke keer dat je gaat vissen minimaal vijf stuks afval van de waterkant mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen. Deze in 2021 gestarte campagne slaat goed aan, maar ook hengelsportverenigingen kunnen helpen om Vang5 bij nog meer sportvissers tussen de oren te krijgen. 14 feb 2023 Drie decennia lang strijden tegen zwerfafval - spraakwater Frans Everaerts 2068 Frans Everaerts (74) bindt al dertig jaar de strijd aan tegen het zwerfafval in zijn woonplaats Nederweert. Wat ooit begon met het eigenhandig schoonmaken van de visplekken rond zijn huis is inmiddels uitgegroeid tot een groep van ruim 70 enthousiaste Zwerf-Afval-Pakkers (ZAPpers) die de gemeente schoonhouden. 18 okt 2022 Fishing for Litter - beroepsvissers vissen de zee schoon 1920 Zou je onder water de bodem van de Noordzee kunnen zien, je zou je kapot schrikken … zo veel rotzooi. Veelal gedumpt door koopvaardijschepen. Beroepsvisser Sander Meijer krijgt al die troep in zijn netten. Vroeger ging het terug de zee in, maar nu vist hij de zee schoon. 03 okt 2022 Gezond verstand en goed fatsoen 3341 Als sportvisser kun jij zelf ook een bijdrage leveren aan een schone en ordentelijke waterkant met een goede sfeer. Dat begint met het gebruiken van je gezonde verstand en het in acht nemen van enkele belangrijke regels. Daarvan hebben we er hier een paar voor je op een rijtje gezet. 17 aug 2022 Vang5: Een schone stek (video) 2796 Met de in 2021 gestarte 'Vang5-campagne' roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat zij gaan vissen rond hun stek minimaal vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen. De campagne is inmiddels goed ingeburgerd en de waterkant is al een stuk schoner. Sportvisserij Nederland haakt nu ook aan bij een groots initiatief van de Rijksoverheid om het zwerfafvalprobleem te tackelen. 22 nov 2021 Maak je stek schoon! 2491 Via de dit voorjaar door Sportvisserij Nederland gelanceerde Vang5-campagne helpen sportvissers mee in de strijd tegen zwerfafval. De campagne is meerjarig, maar werpt nu al zijn eerste vruchten af.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.