HSV Service

Hét VISblad online mei 2024 (video)

2264
16 apr 2024

Heb jij de VISpas? Dan ontvang je deze week het meinummer van Hét VISblad. Dit valt mooi samen met de opmars van het voorjaar, wat veel sportvissers weer naar de waterkant drijft. Bij die rentree is een terugkeer naar de basis een goed startpunt voor een fantastisch visjaar. Daarom loopt dit thema als een rode draad door de nieuwe editie van Hét VISblad.

In de nieuwste aflevering van VISblad TV toont Ron Steijvers zijn no-nonsense aanpak voor de vaste hengel. Hoewel de set-up van lijn, dobber en haak bij deze techniek simpel lijkt, brengt dit in de praktijk vaak de nodige uitdagingen met zich mee. Aan een insteekhaven van de Maas bij Roermond legt de bondscoach van de juniorenploeg uit hoe een goed doordacht plan je helpt om keuzes te maken en de zaken eenvoudig te houden. Al bij de eerste stap – de stek secuur uitpeilen om te bepalen waar je precies gaat vissen – wordt duidelijk dat dit een leerzame sessie wordt. Ben je benieuwd naar zijn aanpak, vistips en de vangsten? Je ziet het allemaal in de onderstaande video.


Karpervissen weer simpel gemaakt

Karpervissen wordt soms onnodig ingewikkeld gemaakt. Anno 2024 is het door het enorme aanbod van rigs, voer en materiaal soms best lastig om door de bomen het bos nog te zien. Niet alleen starters, maar ook steeds meer ervaren karpervissers hebben daarom behoefte aan houvast. Dat bieden we in dit artikel op basis van de adviezen van enkele doorgewinterde karpercracks: ‘zorg dat de basis op orde is, houd het simpel en wijk van de gebaande paden af – dan komen de resultaten vanzelf’.


Routines onder de loep genomen

Het roofvissen staat bol van de aannames en over bepaalde zaken doen soms zelfs heuse theorieën de ronde. Sommige daarvan komen heel dicht in de buurt van de waarheid, terwijl andere volkomen nonsens zijn – zo meent Steef Meijers. Zijn advies is om je techniek, aaskeuze, presentatie en aanpak eens met een kritische blik tegen het licht te houden en vooral ook eens precies het tegenovergestelde te doen.


Op zoek naar kroeskarper

De kroeskarper is tegenwoordig een vrij zeldzame verschijning in het Nederlandse binnenwater. Ze zitten er her en der verspreid wel, maar het is een kwestie van goed zoeken naar waar je ze precies kunt vinden. Die uitdaging spreekt soortenjager Jeroen van Wamel bijzonder aan. We volgden hem op zijn zoektocht naar deze oer-Hollandse vis uit haast vervlogen tijden.


Mini marlijn in aantocht

Zodra de lente echt goed op gang komt, arriveert ook de geep weer in ons kustwater. Deze acrobatische zomergast is een fantastische sportvis, temeer omdat je hem aan licht materiaal kunt vangen – en hij smaakt bovendien prima. Voldoende reden om eens met je zoete uitrusting richting het zilte nat te gaan voor de mini marlijn!


Nog veel meer!

Dit nummer heeft echter nog veel meer voor je in petto. Zo doet GHV - Groene Hart voorzitter Ton van der Spiegel in de rubriek Spraakwater uit de doeken wat de hengelsport betekent voor de maatschappij en natuur in Den Haag. In de VISpas Hotspots zoomen we in op de sportvismogelijkheden en stekken langs de Oude IJssel. En in Hengelsport & Maatschappij lees je een bijzonder portret van Daan Bil, die ondanks zijn lichamelijke beperking en rolstoel-afhankelijkheid fanatiek vist.

Ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, VIS TV in detail, In de schijnwerpers, Wedstrijdvissen, In de markt en Vuurdoop ontbreken uiteraard niet. Bovendien ben je dankzij de speciale regio-editie van acht pagina’s tevens helemaal op de hoogte van al het nieuws van jouw hengelsportfederatie.

Abonnement: print en/of digitaal

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 14,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en lees je het magazine zowel in print als digitaal. Kies je ervoor om het magazine alleen digitaal te ontvangen, dan betaal je slechts € 9,95. In beide gevallen krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs.

Klik hier om gemakkelijk een abonnement af te sluiten.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.