HSV Service

Update vorming één slagvaardige en toekomstige organisatie

2083
18 apr 2024

Tijdens de extra Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Nederland op donderdag 7 maart is unaniem en met veel enthousiasme besloten om een slagvaardige en toekomstbestendige organisatie te gaan vormen.

Met één organisatie kunnen we beter het hoofd bieden aan alle bedreigingen en uitdagingen, kunnen we met één stem de belangen van sportvissers behartigen en kunnen we efficiënter werken.

Hierover hebben we eerder bericht. Inmiddels is het transitieteam al even aan de slag. Zoals eerder gemeld bestaat dit team uit Anton Maas (Sportvisserij Zuidwest Nederland), Frank Bosman (Hengelsport Federatie Midden Nederland), Graham Johnstone (Sportvisserij MidWest Nederland), Jan Kamman (Sportvisserij Nederland) en Rosetta Kooistra (Sportvisserij Nederland). Dit team heeft de nodige expertise en ervaring op het gebied van fusies en kent de achterban goed.

Het team wordt ondersteund door Jan Willem Landré als externe projectleider, hij heeft een brede ervaring in de organisatie van ledenorganisaties in de sport.


Jan Willem Landré

Projectteam


Het transitieteam kan dit niet alleen. In de komende weken zal een projectteam worden ingericht waarin medewerkers en bestuurders uit de federaties en Sportvisserij Nederland een rol krijgen om op alle onderwerpen uitwerking te geven aan het genomen besluit. Ook zal er een gedetailleerde planning, met daarin de voorwaarden en termijnen van de formele besluitvorming worden gemaakt.

We gaan aan de slag met allerlei onderwerpen. Uitgangspunten zijn dat we voor de hengelsportverenigingen aanwezig blijven met de huidige federatiekantoren en dat we zorgvuldige afspraken gaan maken over de financiële reserves van de federaties.

In de komende Algemene Ledenvergaderingen van de Federaties zullen we een toelichting geven.

Op 15 mei is een kick off voor alle bestuurders en medewerkers van de federaties en Sportvisserij Nederland. Op 14 juni is er een event voor alle verenigingen met het thema "De hengelsportvereniging van de toekomst". Ook daar zal aandacht worden besteed aan de transitie naar één organisatie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.