HSV Service

Rallyvisser bekeurd

6751
07 dec 2007

Op 5 december belde een alerte sprotvisser naar Sportvisserij Nederland omdat hij zag hoe diverse vissers in de haven van Enkhuizen grote hoeveelheden vis in tassen deden. Door Sportvisserij Nederland werd vervolgens contact opgenomen met Hengelsportfederatie Noordwest Nederland zodat zij contact konden opnemen met één van de bijzondere opsporingsambtenaar waarmee deze hengelsportfederatie samenwerkt.

De bijzonder opsporingsambtenaar controleerde op de Oosterhavenstraat in Enkhuizen twee mannen. De mannen werden op heterdaad betrapt bij het rallyvissen. Een van de mannen wist te ontkomen, maar de andere, een 51-jarige man uit Paterswolde, bleek een tas bij zich te hebben waarin in totaal 66 vissen zaten. Hiervan bleken er nog slechts 17 in leven te zijn. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt wegens dierenkwelling. De vis is in beslag genomen. Bij het rallyvissen proberen de vissers zoveel mogelijk vissen op de kant te halen. De slechte vissers onder hen doen de vissen in tassen om ze later te kunnen tellen. Er zijn echter ook goedwillende rallyvissers die de vissen tellen en ze direct weer terugzetten in het water.

Bron: politie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.