HSV Service

Hsv Renswoude beste club van Nederland

7390
21 sep 2007

REGIO - HSV Renswoude is met 12 punten Nederlands kampioen clubs. Tijdens de huldiging werd het Wilhelmus gespeeld. Het Nederlands Kampioenschap voor Clubs werd georganiseerd door Sportvisserij Nederland.

Dit jaar werd gevist in de Workummer Trekvaart in Friesland. Naast 25 andere clubs was dit jaar voor het eerst ook Hengelsportvereniging Renswoude aanwezig. Er werd gevist in vijf verschillende vakken van 26 deelnemers. Twee vakken met alleen jeugdleden en drie vakken met senioren moesten het tegen elkaar opnemen om te zien wie zich Nederlands Kampioen Clubs mag noemen. Op de foto het winnende team van HSV Renswoude compleet met coaches.
De jeugd bestaat uit jongeren in de leeftijd van 10 tm 18 jaar. HSV Renswoude had de twee jongste jeugdleden ingeschreven, namelijk 13 en net 14 jaar. Nadat iedereen een plaatsnummer toegewezen gekregen had, kon de voorbereiding beginnen. Toen het signaal vissen werd gegeven, werd vol goede moed begonnen. Voor het vijftal van HSV Renswoude is de Workummer Trekvaart geen onbekend water, er was hier meerdere malen gevist en ook met prima resultaten, dus de tactiek was vooraf goed doorgenomen. Dit bleek resultaat te hebben. De jeugdleden Jeffrey Bakkernes en Daan van Berkel wisten na een uur vissen al grote brasems te vangen en dit ook door te zetten. Het was geweldig om de strijd tussen Jeffrey en zijn buurman, Sven Hekman, lid van het WK-team voor de jeugd, te zien. Na twee uur lag Sven twee vissen voor, maar onder leiding van coach Gerard Meerveld ging Jeffrey hem voorbij en wist het laatste uur zo goed te vangen, dat hij het hoogste gewicht, namelijk 13.530 kg had en zo winnaar over 130 vissers werd.
Daan van Berkel was de sensatie in het A-vak. Hij won hier met meer dan 3 kg voorsprong op de nr. 2 met 4.960 gram vis. In vak B deed Nico Bakkernes van zich spreken, helaas 20 gram tekort om het vak te winnen, maar een mooie tweede plaats met 1.740 gram. Vak C werd vertegenwoordigd door Hennie van de Bruggen, hij wist met 2.590 gram beslag te leggen op de 3e plaats, helaas gingen er nog twee dikke vissen los, maar toch een goed resultaat. In vak D was het heel moeilijk. Maar goed dat Frans van Berkel in dat vak zat, want die staat er om bekend overal vis te vangen, hij wist 30 kleine visjes te vangen en met 310 gram een 5e plaats te bemachtigen.
BNron: woudenberger.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.