HSV Service

Debuterend Nederlands Damesteam Zoet wordt zesde op WK Zoetwatervissen

7419
26 aug 2007

Op enige bescheidenheid kun je het eerste damesteam zoetwatervissen ooit niet betrappen. De oranje vis-chicks pakten dit weekend brutaalweg de zesde plaats op het WK zoetwatervissen voor dames in het Spaanse Toledo.

Anja Groot (19) viste nét naast het podium, maar mag zich met een vierde individuele plaats de op drie na beste vissende vrouw ter wereld noemen.

"Welkom bij de wereldtop. Een absolute topprestatie van een stel schitterende, jonge vrouwen met een geweldige wedstrijdmentaliteit." Met die woorden begroette meervoudig wereldkampioene Sandra Scotthorne uit Engeland het Nederlandse damesteam direct na de wedstrijd.

Na een geweldige prestatie op de eerste wedstrijddag, waarbij het team op een vierde plaats eindigde, was de druk groot om niet teveel in te leveren. Temeer omdat Anja Groot een plaats op een weinig veelbelovend stuk lootte, net als Ingeborg Audenaerd. Ingeborg beleefde een taaie wedstrijd waarbij de ervaren dame de karper maar niet goed aan de gang kreeg. Ze werd daarbij stelselmatig lastiggevallen door kleine en tijdrovende dwergmeervalletjes. Domme pech en niets aan te doen. Anja daarentegen was fortuinlijker en viste een ijzersterke match waarmee ze uiteindelijk haar sector won. Samen met een fraaie vierde sectorplaats op zaterdag pakt deze jonge crack zomaar even de vierde individuele plaats.

Hulde was er ook voor Anouk van de Belt die op zaterdag reserve stond. Ze wist deze gemiste dag in één klap goed te maken door vlak na het startschot een karper van maar liefst 5,3 kilo(!) te vangen en uiteindelijk een magnifieke tweede plaats in haar sector op te eisen.

FORMULE 1-VISSEN
De wereldkampioenschappen werden vervist in het Spaanse Toledo waar een enorme hoeveelheid karpers rond zwemt. Deze vissen zijn sterk, zwaar en vrijwel onuitputtelijk; het zijn zogezegd echte Formule 1-vissen. Niet bepaald een alledaagse visserij voor de Nederlandse dames. Een jaar lang trainen en een perfecte teamspirit werpen echter hun vruchten af.

Nederland sluit met haar damesteam strak aan op de absolute wereldtop van dit moment. Italië werd wereldkampioen, gevolgd door Portugal, Frankrijk en Engeland, maar strak daarachter staat toch echt Holanda.

Pijnlijk was de aftocht van de sterk vissende Sandra Claessen die direct na de wedstrijd voor een operatie naar het ziekenhuis is afgevoerd. Waarschijnlijk is tijdens er door een te grote krachtsinspanning tijdens de wedstrijd een spier in haar onderarm gescheurd. "Ik hoorde wel iets kraken, maar dacht dat het m'n hengel was, niet dus. Maar ja, dit hoort bij topsport natuurlijk", laat Sandra telefonisch vanuit het ziekenhuis weten.

Dit verslag met foto's van Anja, Anouk en Jessica kunt u aantreffen onder wedstrijden en Uitslagen en verslagen

De volledige uitslag treft u aan op de Spaanse site, t.w. http://www.fepyc.es/CompID.asp?id=7AD09

WK damesteam zoet
Het damesteam bestaat uit Ingeborg Audenaerd, Anouk van de Belt, Jessica Vos, Sandra Claessen, Melissa Bisschop en Anja Groot. Als coaches zijn Martin van der Aa en André Claessen aangesteld. Jan van Schendel en Eddy Audenaerd assisteren de staf. Heledirn en Sensas staan als sponsors achter het team.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.