HSV Service

EU eens over reddingsplan paling

4352
05 jun 2007

BRUSSEL - De 27 EU-landen zijn het eens over een reddingsplan voor paling. Frankrijk en Spanje hebben hun eerdere verzet opgegeven, zo bleek maandag in een overleg van EU-ambassadeurs in Brussel. De ministers van Visserij kunnen het akkoord volgende week definitief aannemen.

Afgesproken is om de komende jaren steeds meer gevangen glasaal (jonge paling) terug te zetten in zee. In 2013 moet 60 procent van de glasaal weer teruggaan om de kans te krijgen tot volwassen paling te groeien. De Europese Commissie wilde eigenlijk in 2013 al op een percentage van 75 procent zitten, maar dat bleek niet haalbaar.

Frankrijk en Spanje verdienen veel geld met de verkoop van glasaal naar vooral China. De jonge paling wordt daar als een delicatesse gezien.

De paling is volgens milieu- en dierenorganisaties inmiddels een bedreigde diersoort. De hoeveelheden paling in Europa zijn in enkele decennia echter afgenomen tot enkele procenten van de aantallen uit de jaren zestig.

Bron: telegraaf.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide