ZomerVISkaravaan 2021!

Een spetterend zomerjeugdevent bij jouw vereniging!


Deelnemen aan de ZomerVISkaravaan 2021 is een unieke kans om jouw vereniging meer lokale bekendheid te geven en kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord sportvissen.Ook deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen de ZomerVISkaravaan. In de eerste drie en de laatste drie weken van de zomervakantie worden op 40 locaties verspreid over heel Nederland, ééndaagse events voor kids georganiseerd. Tijdens deze ééndaagse evenementen wordt het sportvissen gestimuleerd als leuk en gezond en vooral beleefd in de directe woonomgeving.Op ieder event worden tussen 9:30 en 14:30 uur diverse activiteiten georganiseerd. Onder andere leren kinderen een tuigje maken, kunstvissen onthaken, krijgen ze werples met targets, leren ze alles over visherkenning, zijn er visdril-simulators en uiteraard leren ze zelf een visje vangen!

Kennismaking en begeleiden jeugd

Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen. Tevens wordt door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot. 

Wanneer?

De ZomerVISkaravaan zal worden georganiseerd in twee periodes van 3 weken in de drie schoolregio’s Noord, Midden en Zuid Nederland. De regio’s en data van dit jaar zijn: 

                            Week          Datum

Regio Noord        28               10 juli t/m 18 juli 2021 
Regio Midden      29               19 juli t/m 25 juli 2021 
Regio Zuid           30                6 juli t/m 1 augustus 2021 

Regio Noord        33               16 augustus t/m 22 augustus 2021
Regio Midden      34               23 augustus t/m 29 augustus 2021
Regio Zuid           35               30 augustus t/m 5 september 2021

Meld je vereniging aan!

Hengelsportverenigingen kunnen zich aanmelden voor deelname. Om het event optimaal te laten
verlopen, gelden de volgende voorwaarden voor deelname:
- Beschikbaar stellen van een gratis online jeugdvergunning op de verenigingssite
- Belangrijk is een veilige plek bij goed viswater;
- Voldoende ruimte voor gemiddeld 75 vissende kinderen;
- Voorkeur in de bebouwde kom, dichtbij kinderrijke woonwijken;
- Inzet van voldoende verenigingsvrijwilligers (minimaal 12) per event, afhankelijk van de locatie en verwacht aantal bezoekers;
- De events kunnen alleen tijdens de hierboven genoemde data en regio’s plaatsvinden. 

Om het event te versterken, is het mogelijk om met meerdere verenigingen samen te werken of mee te liften met lokale kids-activiteiten.

Ondersteuning door Sportvisserij Nederland en gratis hengels!

Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties zullen de verenigingen bijstaan bij de organisatie en uitvoering van de events als communicatie, werving en inschrijven van kinderen. Tevens zorgen zij voor alle materialen en nodige ondersteuning. Deelnemende verenigingen ontvangen daarnaast gratis Stekkie hengels en goodiebags van Sportvisserij Nederland.

Per event zal minimaal 1 vaste medewerker van SVN aanwezig zijn als coördinator met een bus en materialen. Ook stelt Sportvisserij Nederland 3 tot 5 ervaren VIScoaches/VISmeesters beschikbaar.
Op een aantal events kunnen Daniel Weijers of Marco Kraal van VISTV langskomen voor een clinic witvissen.

Meld je als HSV aan voor 15 maart aanstaande!

Vanwege het grote aantal aanmeldingen is de inschrijving voor de verenigingen voor de ZomerVISkaravaan 2021 gesloten.

Voor vragen kun je terecht bij Alisha Hansma (hansma@sportvisserijnederland.nl) of George Hampsink (hampsink@sportvisserijnederland.nl), tel. 030-6058400.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide