ZomerVISkaravaan 2022!

Een spetterend zomerjeugdevent bij jouw vereniging!Deelnemen aan de ZomerVISkaravaan 2022 is een unieke kans om jouw vereniging meer lokale bekendheid te geven en kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord sportvissen.Ook deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen de ZomerVISkaravaan. In de eerste drie en de laatste drie weken van de zomervakantie worden op verschillende locaties verspreid over heel Nederland, ééndaagse events voor kids georganiseerd. Tijdens deze ééndaagse evenementen wordt het sportvissen gestimuleerd als leuk en gezond en vooral beleefd in de directe woonomgeving.Op ieder event worden tussen 9:30 en 14:30 uur diverse activiteiten georganiseerd. Onder andere het maken van een vissentuigje, leren behandelen en juist onthaken van een gevangen vis, leren werpen op targets, zelf een visje vangen en in gevecht gaan met grote vissen op de visdrilsimulator.

Kennismaking en begeleiden jeugd

Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen. Tevens wordt door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot. Meld je hier aan als kind of ouder!


Wanneer?

De ZomerVISkaravaan zal worden georganiseerd in twee periodes van 3 weken in de drie schoolregio’s Noord, Midden en Zuid Nederland. De regio’s en data van dit jaar zijn: 

                            Week          Datum

Regio Midden      28               11 juli t/m 17 juli 2022 
Regio Noord        29               18 juli t/m 24 juli 2022
Regio Zuid           30               25 juli t/m 31 juli 2022  

Regio Midden      33               15 augustus t/m 21 augustus 2022
Regio Noord        34               22 augustus t/m 28 augustus 2022
Regio Zuid           35               29 augustus t/m 4 september 2022

Meld je vereniging aan!

Hengelsportverenigingen kunnen zich aanmelden voor deelname. Om het event optimaal te laten
verlopen, gelden de volgende voorwaarden voor deelname:
  • Beschikbaar stellen van een gratis online jeugdvergunning op de verenigingswebsite
  • Belangrijk is een veilige plek voor kinderen bij visrijk viswater;
  • Voldoende ruimte aan het water voor gemiddeld 75 vissende kinderen;
  • Voorkeur in de bebouwde kom, dichtbij kinderrijke woonwijken;
  • Inzet van voldoende verenigingsvrijwilligers (minimaal 12) per event, afhankelijk van de locatie en verwacht aantal bezoekers;
  • De events kunnen alleen tijdens de hierboven genoemde regio’s en data plaatsvinden.
  • Akkoord van gemeente in kader van veiligheid en COVID-19 maatregelen

Om het event te versterken, is het mogelijk om met meerdere verenigingen samen te werken of mee te liften met lokale kids-activiteiten.

Het inschrijfformulier is hier te vinden.


Ondersteuning door Sportvisserij Nederland en gratis hengels!


Sportvisserij Nederland en sportvisserijfederaties ondersteunen alle deelnemende verenigingen bij de organisatie van de events in communicatie, publiciteit, werving en inschrijven van kinderen, en alle benodigde vismaterialen. Alle deelnemende verenigingen ontvangen daarnaast voldoende gratis Stekkie hengels en goodiebags van Sportvisserij Nederland.

Verenigingen die voor het eerst deelnemen worden verder ondersteund in de uitvoering van het JeugdVISevent met minimaal één medewerker van Sportvisserij Nederland. Deze is op het JeugdVISevent aanwezig als coördinator met een bus en alle benodigde materialen. Ook worden hierbij de vrijwilligers van de vereniging ondersteund in de uitvoering met een SVN-vrijwilligersteam bestaande uit 3 tot 5 ervaren VISjuffen- en VISmeesters.

Verenigingen die al eerder hebben deelgenomen (repeterende HSV) zijn van harte welkom, echter, zij verzorgen geheel zelfstandig de praktische uitvoering van hun JeugdVISevent.

Meld je als HSV gauw aan! Klik hier voor het inschrijfformulier.

Voor vragen kun je terecht bij Alisha Hansma (hansma@sportvisserijnederland.nl) of George Hampsink (hampsink@sportvisserijnederland.nl), tel. 030-6058400. Óf via het mailadres zomerviskaravaan@sportvisserijnederland.nl!

Voor de evenementen is een COVID-19 draaiboek ontwikkeld. Wij maken ieder evenement zo veilig mogelijk, gezondheid staat voorop! De voortgang blijft afhankelijk van de toestemming gemeente en de dan geldende corona maatregelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide