ZomerVISkaravaan 2023!

Een spetterend JeugdVISevent bij jouw vereniging!


Deelnemen aan de ZomerVISkaravaan 2023 is de unieke kans om kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord vissen. Daarnaast geef je ook jouw vereniging meer lokale bekendheid.

Ook deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en de Sportvisserij federaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen de ZomerVISkaravaan. In de eerste drie en de laatste drie weken van de zomervakantie worden op meerdere locaties verspreid over heel Nederland, ééndaagse events voor kids georganiseerd. Tijdens deze ééndaagse events wordt het sportvissen gestimuleerd als leuk en gezond en beleefd kan worden in de directe woonomgeving.

Klik hier om je aan te melden!Op ieder event worden tussen 9:30 en 14:30 uur diverse activiteiten georganiseerd. Onder andere het maken van een vissentuigje, leren behandelen en juist onthaken van een gevangen vis, leren werpen op targets, zelf een visje vangen en eventueel in gevecht gaan met grote vissen op de visdrilsimulator.


Kennismaking en begeleiden jeugd

Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het vissen. Tevens wordt daarmee door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot.

Waarom deelnemen als HSV?

 • Allereerst: deelname is geheel grátis!
 • Jouw vereniging te profileren als actieve sportvereniging in jouw stad of dorp;
 • Centraal staat beleving van de sportvisserij, buiten en in de natuur;
 • Publiciteit en promotie voor de sportvisserij naar de samenleving voor acceptatie van de hengelsport breed gedragen te houden in de maatschappij;
 • Kinderen t/m 14 jaar te enthousiasmeren met en te begeleiden bij het sportvissen aan de waterkant;
 • Werven en vervolgens binden van jeugd waarbij alle deelnemende kinderen worden geregistreerd en hiervan 10% lid wordt;
 • Het enthousiasmeren en betrekken van begeleidende (groot)ouders voor het sportvissen en/of als vrijwilliger.

Wanneer?

De ZomerVISkaravaan wordt georganiseerd in twee periodes van drie weken in de drie schoolregio’s Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. De periode, regio en data voor 2023 zijn:

                            Week          Datum

Regio Midden      28               10 juli t/m 16 juli 2023 
Regio Zuid           29               17 juli t/m 23 juli 2023
Regio Noord        30               24 juli t/m 30 juli 2023   

Regio Midden      33               14 augustus t/m 20 augustus 2023
Regio Zuid           34               21 augustus t/m 27 augustus 2023
Regio Noord        35               28 augustus t/m 3 september 2023

Voorwaarden voor deelname!

Hengelsportverenigingen kunnen zich aanmelden voor deelname. Om het event optimaal te laten verlopen, gelden de volgende voorwaarden:
 • Beschikbaar stellen van een gratis online jeugdvergunning op de VISpas Bestel Module op de verenigingswebsite (indien nog niet aanwezig, kan Sportvisserij Nederland dit regelen);
 • Een veilige plek voor vissende kinderen aan een visrijk water;
 • Voldoende ruimte aan het water voor gemiddeld 75 vissende kinderen;
 • Voorkeur in de bebouwde kom, dichtbij kinderrijke woonwijken;
 • Inzet van voldoende verenigingsvrijwilligers (minimaal 10) per event, afhankelijk van de locatie en verwacht aantal bezoekers;
 • De events kunnen alleen binnen de hierboven genoemde regio’s en data plaatsvinden;
 • Deelname en voortgang blijft afhankelijk van een positieve toestemming van de gemeente.
Om het event te versterken, is het mogelijk om met meerdere verenigingen samen te werken of mee te liften met lokale kids-activiteiten georganiseerd door buurtsportcoaches.

Het inschrijfformulier is hier te vinden.


Ondersteuning door Sportvisserij Nederland en gratis hengels!
Sportvisserij Nederland en Sportvisserij federaties ondersteunen alle deelnemende verenigingen bij de organisatie van de events in communicatie, publiciteit, werving en inschrijven van kinderen, en het beschikbaar stellen alle benodigde vismaterialen. Alle deelnemende verenigingen ontvangen daarnaast voldoende en gratis Stekkie hengels, vissentuigjes en goodiebags van Sportvisserij Nederland.

Voor de eerste keer deelnemen?

Verenigingen die voor de eerste keer deelnemen worden verder ondersteund in de praktische uitvoering van het JeugdVISevent met minimaal een promotie bus en alle benodigde materialen. Ook worden de vrijwilligers van de vereniging ondersteund in de uitvoering met een SVN-vrijwilligersteam bestaande uit drie tot vijf ervaren VISjuffen en VISmeesters.

Heb je als vereniging al eerder deelgenomen?

Verenigingen die al eerder hebben deelgenomen (repeterende HSV) zijn van harte welkom, echter zij verzorgen geheel zelfstandig de praktische uitvoering van hun JeugdVISevent. Dit houdt in dat Sportvisserij Nederland niet betrokken is bij de praktische uitvoering, d.w.z. dat er geen vertegenwoordiger van Sportvisserij Nederland aanwezig is met een promotie bus, geen SVN-team van vrijwilligers en dat er geen tent met banken en visdrilsimmulatoren beschikbaar worden gesteld.

Meld je als HSV aan voor 15 maart aanstaande!

Lijkt het je leuk om als vereniging (weer) mee te doen aan de ZomerVISkaravaan? Meld je aan via deze link!

Voor vragen kun je terecht bij Alisha Hansma of George Hampsink (zomerviskaravaan@sportvisserijnederland.nl), tel. 030-6058400.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide