Vis uitzetten: alleen als het niet anders kan

In een natuurlijk, gezond en gevarieerd water is het uitzetten van vis niet nodig. Helaas zijn de meeste wateren in ons land niet natuurlijk en zijn veel viswateren te klein en/of te weinig gevarieerd om een voor de sportvisser aantrekkelijke visstand te produceren. 

Alleen wanneer er voor de vis voldoende schuilgelegenheid en voedsel aanwezig is in het water, kun je dan overwegen om de visstand te vergroten door het uitzetten van vis. In de infobladen hierna wordt nader uitgelegd hoe (in welke wateren, welke vissoorten en welke hoeveelheden) je dat het best kunt aanpakken.

Downloads uit het Handboek Beter besturen

Op deze downloadpagina vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Wanneer een infoblad sinds de publicatie van het Handboek in 2015 is geüpdatet, wordt dit vermeld (NIEUW).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide