Zwartvisserij en controle

Het percentage zwartvissers ligt in 2004 op 28% en is gedaald ten opzichte van het jaar 2003. Zwartvissers worden vaker gevonden onder jongeren, hoger opgeleiden, niet zo frequente sportvissers en niet leden van een hengelsportvereniging. Met name de daling van het aantal zwartvissers onder jongeren tot 24 jaar is zeer opvallend: van 51% naar 31%

Controle visdocumenten
Circa 12% werd in 2004 gecontroleerd op het bezit van een geldig visdocument, waarmee de dalende trend wordt doorbroken en men nu weer vaker wordt gecontroleerd (was 7%). Het aantal nooit gecontroleerden daalt daardoor licht naar 64%. Van alle controlerende instanties wordt de politie het vaakst genoemd. Twee derde van alle controles in 2004 werden door de politie uitgevoerd (was de helft).

De pakkans wordt nog steeds laag ingeschat. 65% acht de kans dat men tijdens het vissen zal worden gecontroleerd, tamelijk of zeer klein. Dit percentage 'geringe pakkans' is daarmee stabiel. Het percentage van 'de pakkans tamelijk/ zeer groot' is onveranderd laag: ruim een tiende acht deze kans aanwezig. Zwartvissers zijn vaker dan witvissers van mening dat de pakkans slechts klein is.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide