Virtuele Teamsessies

Samenwerken altijd iets tussen mensen. Wil en kun je wel samenwerken? Een belangrijke voorwaarde voor samenwerking is elkaar te kennen, begrijpen en respecteren. Als je elkaar beter kent, is er sneller vertrouwen en als er vertrouwen is gaat samenwerken beter en makkelijker.

Dit is niet een kwestie van een knop omdraaien, maar vraagt tijd. Een nieuwe strategie uitzetten is in een weekend te doen, een nieuwe structuur duurt wat langer, maar ook een nieuw organisatieontwerp is in een paar weken gemaakt. Wat echter veel langer duurt in ontwikkeling en verandering zijn de gedragingen en onderlinge verhoudingen ofwel de cultuur van de organisatie.Dus we moeten ons beseffen dat dit tijd vraagt, maar wel tijd die de moeite waard is. Als samenwerken een belangrijke factor is bij ons functioneren en streven om de sportvisser te ondersteunen en servicen, hoe zouden we die samenwerking dan kunnen stimuleren en ontwikkelen?

Oorspronkelijk hadden we daarvoor een groot aantal ontmoetingen gepland om iedereen te betrekken. Door de Coronacrisis komt daar helaas momenteel niets van. Vandaar dat we een traject van ontmoeten en kennismaken gaan starten via de nieuwe digitale communicatiekanalen, in het bijzonder voor de werkorganisatie en de besturen van de federaties en kantoor Bilthoven. Wellicht kan deze vorm van met elkaar communiceren ook nog een blijvende tool worden voor het goed samenwerken in het post-Corona tijdperk.

Hoe we dat gaan doen: Virtuele Teamsessies


We zullen de maanden juni en begin juli gebruiken voor een groot aantal Virtuele Teamsessies. Daarvoor vragen we jullie participatie; of je nu medewerker, leidinggevende of bestuurder bent.

We hebben de werkorganisaties en de bestuurders in kleine groepen van ongeveer 6 mensen ingedeeld. Deze mensen komen uit verschillende organisatie-eenheden en uit verschillende functies. Verder is de invulling willekeurig. De groepsindeling wordt via e-mail verstuurd.

Elke groep kiest één voorzitter en krijgt één begeleider/ aanspreekpunt vanuit O.O.G.

Het doel van de Virtuele Teamsessies is dat mensen elkaar beter leren kennen en de teams samen tot maximaal 10 tips komen om onze organisatie te verbeteren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in de korte instructie

De groepsindeling wordt per e-mail verstuurd en zal i.v.m. AVG niet op de site gepubliceerd worden.

Het vervolg


De uitkomsten van dit traject wordt verwerkt in een vervolgaanpak voor de organisatieontwikkeling, die we echter eerst terugkoppelen aan alle betrokkenen. Als het mogelijk is doen we dat met een fysieke bijeenkomst, maar als dat nog niet mogelijk is zullen we weer een beroep doen op de digitale mogelijkheden.

We gaan dit bewust nog niet dicht timmeren, omdat we wendbaar willen blijven en veel van de tips en creativiteit van onze mensen verwachten. We hopen op een enthousiaste deelname, het is immers onze organisatie!

Planning


Het is belangrijk dat de gesprekken in tweetallen in juni afgerond zijn. Kort daarop worden de Teamsessies gehouden, samen met één O.O.G.-lid. Uiterlijk 6 juli moeten de tips opgestuurd worden naar O.O.G.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide