Wildernis onder water

Vanaf vrijdag 6 januari zie je elke vrijdagavond om 19:20 op NPO2 een nieuwe aflevering van 'Wildernis onder water', een 6-delige TV serie over Nederlandse waternatuur en de mensen die zich daarvoor inzetten. Het programma is mede mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland.

De mooiste natuur van Nederland vind je onder de waterspiegel. Het is iets waar we allemaal nieuwsgierig naar zijn. We zien zoveel water om ons heen, vaak heel dicht bij. Maar wat leeft er nou eigenlijk onder de waterspiegel? Het is een mysterieuze wereld waar we nog weinig van weten, al komen we stapje voor stapje dichterbij. Eén ding is zeker, de wereld onder water is net zo mooi als erboven en misschien nog wel iets mooier.Nieuwe TV-serie

Kunst & Wunderkammer werkte daarom aan een mooie nieuwe TV-serie voor NPO2 in het natuurblok van de EO. Hoewel er niet wordt gevist, komen er ook sportvissers voor in de serie. “Die kwamen we tegen op hele bijzondere plekken en rare tijdstippen. Bijvoorbeeld als ze in het holst van de nacht meehielpen bij tellingen in het kader van vismigratie. Fantastisch, die betrokkenheid bij en zorg voor de natuur”, zegt Van de Stadt.

Zo volgen de camera’s in de aflevering ‘Een spectaculaire reis’ twee sportvissers die betrokken zijn bij monitoringsprojecten om vismigratie te bevorderen. “Die mannen helpen om de vis sluizen en gemalen te laten passeren zodat ze hun paai- en opgroeigebieden kunnen bereiken. We volgen die vissen op hun weg door ons land.”

Afleveringen gemist:


  1. Overleven onder het ijs (uitzending: 06-01-2017)
  2. Een spectaculaire reis (uitzending: 13-01-2017)
  3. De monding van de grote rivieren (uitzending: 20-01-2017)
  4. De terugkeer van de beek (uitzending: 27-01-2017)
  5. Onder water in de veenplassen (uitzending: 03-02-2017)
  6. Natuur met mensenhanden gemaakt (uitzending: 10-02-2017)

Interview met de makers


De redactie van Hét Visblad deed in januari een uitgebreid interview met tv-producent Leontien van der Stadt. 'Sportvissers hebben een bevoorrechte positie: die snappen hoe mooi en belangrijk de onderwaternatuur is’. Check hier het hele artikel (pdf)

Divide