Vis & water

Onderzoek stroomafwaartse migratie zalmsmolts Rijn

6187
17 mrt 2008

Net als vorig jaar wordt er ook dit jaar met behulp van telemetrie (NEDAP Trail system) onderzoek gedaan naar de stroomafwaartse migratie van zalmsmolts in de Rijn.

Op 3 maart zijn er in zowel de Sieg als in de Wupper en de Dhunn, zijrivieren van de Rijn in Duitsland, 40 gemerkte smolts uitgezet. Deze vissen (120 stuks) waren 10 dagen daarvoor voorzien van een transponder. Alle vissen hebben de operatie succesvol doorstaan.

Op de detectiestations in de Sieg en de monding van de Wupper zijn inmiddels de eerste gemerkte vissen geregistreerd (ongeveer 20 per station). Van deze vissen zijn er twee het detectiestation Xanten gepasseerd, één hiervan heeft de kust al bereikt. De komende weken verwachten we nog een flink aantal van de gemerkte smolts te registeren. De gegevens zullen inzicht geven in de migratieroutes in de Rijndelta en het succes van de smoltaftrek in het voorjaar van 2008.

Het project is tot stand gekomen door een gezamelijke inzet van Bezirksregierung Arnsberg (Ministerie van Noordrijn Westfalen) en RWS Waterdienst in samenwerking met Visadvies en Sportvisserij Nederland.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.