Vis & water

Visverhuizing vanwege zuurstoftekort in Baarnse vijver

9095
11 jun 2008

Baarn - Waterschap Vallei en Eem is druk bezig alle vissen weg te halen uit de vijver aan de Oosterstraat. Eind vorige week bleken vijftien karpers door zuurstofgebrek het loodje te hebben gelegd.

Noodmaatregelen hielpen niet, waarna het waterschap besloot de vis dan maar te verhuizen naar zuurstofrijkere wateren elders.

De eerste dode vis werd woensdagavond gemeld. ,,We zijn er donderdag meteen op afgegaan. Er dreven toen vijftien dode karpers, die we er meteen hebben uitgehaald'', aldus een woordvoerster van het waterschap. ,,Donderdag en vrijdag hebben we extra water ingelaten, maar dat hielp niet. Zaterdagmiddag hebben we er een beluchter op gezet om extra zuurstof in de vijver te krijgen, maar ook dat was niet afdoende.''

Het zuurstoftekort wordt veroorzaakt doordat er ontzettend veel slib op de bodem ligt. De vijver wordt tweede helft zomer gebaggerd. Daarna gaat de fontein ook hoger spuiten, wat extra zuurstof oplevert.

Bron: gooieneemlander.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.