Vis & water

Vijf rustgebieden beschermen Voordelta

5045
22 jul 2008

Bron: agd.nl. De Voordelta, de ondiepe zee en omringende stranden van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, krijgt vijf rustgebieden en een extra bodembeschermingsgebied.

Hier worden activiteiten beperkt, zoals wandelen, kitesurfen en baggeren en ook de visserij die de zeebodem verstoort. Dat staat in het beheerplan voor de Voordelta, dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat maandag naar buiten bracht, om een nieuw evenwicht te bereiken tussen ecologie en economie. De Voordelta is aangewezen als Natura 2000-gebied, een Europees netwerk van natuurgebieden. Het plan is het eerste Natura 2000 beheerplan van Nederland. Hierin wordt ook het verlies aan natuur door de aanleg van de Tweede Maasvlakte gecompenseerd.

Door de beperking van activiteiten zal de kwaliteit en voedselproductie van de zeebodem naar verwachting met 10 procent verbeteren. Bodemdieren en kleine visjes kunnen beter groeien en als voedsel dienen voor zeehonden en vogels.

Bron: agd.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide