Vis & water

Een nachtje gestrand na het vissen

6479
17 aug 2008

Bron: pzc.nl. VLISSINGEN - Piet Bakker had nog redelijk optimistisch naar huis gebeld, donderdagmiddag. Zijn vrouw hoefde niet op hem te rekenen met het eten, zei hij.

Foto: Een klein rukje van de reddingboot was voldoende om de Belgische sportvisboot weer los te trekken van het Vlissingse strand.

Zijn bootje Aphrodite had motorpech gekregen na een dagje vissen en was op het strand bij Vlissingen terecht gekomen. Hij verwachtte dat hij diezelfde nacht, bij hoog water, wel weer verder kon.

Maar dat lukte dus niet. Het water kwam 's nachts nét niet hoog genoeg om weg te kunnen varen. Noodgedwongen bracht Bakker samen met zijn schoonzoon en een vriend de nacht door op het strand. En dat was best een beetje angstig voor ze, vertelde de Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra gistermiddag, want het bootje lag nogal onrustig te schudden op de golven.

Toen haar man 's nachts nog niet thuis kwam, had ook zijn vrouw een onrustige nacht, vertelde ze op het strand. Vrijdagochtend ging ze, nadat ze proviand had ingeslagen vanuit België op weg naar de schipbreukelingen.

Ze kwam net op tijd aan om haar man met zijn bootje weggesleept te zien worden door de reddingsboot van de KNRM in Breskens. "Ik kon het helemaal niet vinden", zei ze. "Ik ben de hele Walcherse kust afgereden. Uiteindelijk kwamen ik hier terecht."

De drie mannen hadden geen eten en drinken aan boord. Personeel van strandpaviljoen Kontiki is extra vroeg opgestaan om ontbijt voor ze te maken. De strandwachten hebben voor water en limonade gezorgd.

Na het graven van een geul richting de Westerschelde en het wachten op hoger tij, kwam de Aphrodite eigenlijk nog met gemak los. Eén rukje van de reddingsboot en het vissersscheepje dreef weer. De drie mannen aan boord zwaaiden voor de laatste keer naar alle mensen op het strand die stonden te kijken.

Het bootje is naar de binnenhaven van Vlissingen gesleept. Het kan niet meer zelf varen. De schroef is verbogen door het gedwongen verblijf op het strand.

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide