Vis & water

800 kilo dode vis in Groot Eiland

9622
16 okt 2008

Bron: pzc.nl. HULST - Waterschap Zeeuws-Vlaanderen is woensdag de hele dag bezig geweest met het bovenhalen van dode vissen in de waters van natuurgebied Groot Eiland bij Hulst.

In totaal is al tussen de zeven- en de achthonderd kilo dode karper, brasem en snoek opgevist uit het water aan de Achtste Verkorting.

De dode vissen zijn naar een destructiebedrijf gebracht.

Volgens waterschapwoordvoerster Monique van de Pas is de melding van de vissterfte binnengekomen bij de politie en die heeft vervolgens het waterschap ingeschakeld. De opzichter van het waterschap heeft geconstateerd dat er spake is van een zogenoemde 'zuurstofdip' in het water, waar de vissen mogelijk aan zijn gestorven.

Er zijn diverse watermonsters genomen en die zijn opgestuurd naar een extern bureau. De uitslag van de onderzoeken wordt mogelijk aan het eind van de week of het begin van volgende week verwacht. Het waterschap heeft nog geen idee wat de zuurstofdip heeft veroorzaakt. Mogelijk zijn er meststoffen in het water gedumpt.

Zuurstofgebrek komt meestal in de zomer voor als het water teveel opwarmt. Enkele jaren geleden was hierdoor ook een grote vissterfte bij het Groot Eiland.

Bron: pzc.nl

Meer over vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.