Vis & water

Grote vangst Verloren beek in Epe

9759
21 okt 2008

Bron: veluwe.nl. Er is een nieuwe cascade aangelegd in de Verloren beek in Epe. Uit onderzoek was gebleken dat de huidige vistrap in zijn huidige vorm voor vissen niet passeerbaar was.

Waterschap Veluwe heeft toen het advies gekregen de cascade aan te passen, zodat deze migreerbaar wordt voor de beekprik, elrits en andere vissen. Het aanpassen van de cascade is vervolgens opgenomen in het Nota Visbeleid als op korte termijn (voor 2010) op te heffen migratiebarrière.

Stand van zaken

Inmiddels is de nieuwe cascade aangelegd en is de vistrap passeerbaar voor de vissen. Als extra toevoeging is er substraat (fijn grind) in het stroomprofiel van de cascade aangebracht. Dit om de cascade geschikt te maken als paaiplaats voor de elrits en de beekprik.

De vangst

Dat de huidige vistrap niet passeerbaar was is gebleken. Op dinsdag 14 oktober heeft een gespecialiseerde beroepsvisser met behulp van electrovissen benedenstrooms vlak voor de cascade veel vissen gevangen, te weten:

Alle gevangen vissen zijn bovenstrooms van de werkzaamheden uitgezet.

Bron: veluwe.nl

-> Meer over Vismigratie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.