Vis & water

WK Bootvissen dit weekend van start

10144
25 okt 2008

Alle deelnemers aan het Wereldkampioenschap Bootvissen arriveren vandaag in Zeeland, om morgen om 14.30 uur bij het oude Gemeentehuis van Colijnsplaat acte de présence te geven bij de vlaggenparade die naar de visafslag voert. Daar worden de vijftien deelnemende landenteams voorgesteld aan publiek en pers, waarna de officiële opening en het spelen van de volksliederen op de rol staan. Mede dankzij de beurs Zeehengelsport Totaal, die op zowel zaterdag als zondag van 10.00 tot 17.00 uur in en rondom de visafslag plaatsvindt, vormt Colijnsplaat dan het centrum voor iedereen in Nederland en Vlaanderen die liefhebber is van alles wat met zeevissen te maken heeft.

Op zondagochtend om circa 8.00 uur vertrekt de vloot van elf visboten voor de officiële training. Gezien de windverwachting (zuidwest, kracht 5-6) zullen de 75 wedstrijdvissers uit vijftien landen die dag hoogstwaarschijnlijk op de beschutte Oosterschelde blijven. Daar bestaat de visvangst vermoedelijk vooral uit platvis en steenbolk. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, kan vanaf ca. 16.30 uur bij de visafslag van Colijnsplaat worden aanschouwd. Daar wordt de vangst gewogen en de uitslag bekend gemaakt.

Maandag, dinsdag en woensdag zijn de wedstrijddagen en kan er hopelijk op de Noordzee op grove wijting, gul en platvis worden gevist. Dan moeten Nederland en onze regerend Wereldkampioen Eric Goossens laten zien wat zij waard zijn. Daarbij verwachten zij de meeste tegenstand van de kant van Engeland, Duitsland, Italië en de Belgen, die zowat een thuiswedstrijd vissen. Ook op wedstrijddagen vertrekken de boten om ca. 8.00 uur vanuit Colijnsplaat richting zee dan wel de Oosterschelde – de laatste bij veel wind. De wedstrijden duren van 9.30 tot 15.30 uur, waarna om omstreeks 16.30 uur op de visafslag de vangst wordt gewogen en de uitslag bekend gemaakt.

Donderdag staat ingepland als reservedag, al zal deze waarschijnlijk niet nodig zijn omdat op de Oosterschelde vrijwel altijd kan worden gevist. Deze dag wordt dan ook vrijwel zeker gebruikt voor een toeristische tour door het mooie Zeeland en bezoeken aan Neeltje Jans, zagerkwekerij Topsy Baits en bierbrouwerij Emelisse. ’s Avonds om 19.00 uur volgt dan in Hotel Goes de officiële prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.