Vis & water

Een derde visvangst voor dieren bestemd

7133
29 okt 2008

WASHINGTON - Ruim een derde van alle visvangst in oceanen is bestemd als voer voor andere dieren. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers woensdag gezegd.

Ze baseren zich op onderzoek dat later in de maand in het Jaarlijkse Overzicht van Milieu en Bronnen wordt gepubliceerd. Elk jaar wordt 37 procent van de visvangst, oftewel 31 miljoen ton, aan andere dieren gevoerd zoals varkens, kippen en kweekvissen. Circa 90 procent van de visvangst wordt verwerkt tot visvoer of visolie.

Gemiddeld is drie tot vijf pond gevangen vis nodig voor een pond kweekvis. Een van de onderzoekers, een hoogleraar aan de Stony Brook Universiteit in New York, noemt dit verspilling van natuurlijke bronnen.

In tegenstelling tot die van bijvoorbeeld tonijn, zwaardvis en kabeljauw, is de vangst van kleinere vissen nauwelijks aan voorschriften gebonden.

Bron: nu.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.