Vis & water

Rijnland waarschuwt vissers ringvaart

6413
30 okt 2008

Bron: Gemeente Aalsmeer. Een waarschuwing van het hoogheemraadschap van Rijnland: eet uit voorzorg geen vissen uit de ringvaart tussen Aalsmeer en Halfweg.

De waarschuwing volgt nog altijd op een blusincident op Schiphol-Oost afgelopen zomer. Bij een onderzoek naar de waterkwaliteit, waterbodem en een aantal vissen in de ringvaart kwamen slechte resultaten naar boven.

De eerste twee zijn wel goed, maar de vissen zijn er slecht aan toe. De onderzochte vissen bevatten een bovengemiddelde hoeveelheid PFOS (perfluorooctaansulfonaat), een stof die in hoge concentraties schadelijk kan zijn voor het milieu.

De Voedsel & Waren Autoriteit onderzoekt momenteel de mogelijke gevolgen van de hoge concentratie. De resultaten van dit onderzoek worden over twee weken verwacht. Tot die tijd adviseert het hoogheemraadschap van Rijnland om geen vis uit de ringvaart (vanaf Aalsmeer tot Halfweg) te consumeren.

Bron: Gemeente Aalsmeer

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.