Vis & water

Fotoverslag WK Boot 2008

9637
31 okt 2008

Nederland is de nieuwe wereldkampioen bootvissen. Op het WK in eigen land dat door Sportvisserij Nederland vanuit Colijnsplaat werd georganiseerd, nam het Nederlandse team vanaf dag één de leiding om de koppositie daarna niet meer af te staan.

Bram Bokkers was erbij om wat prachtplaten te schieten. Bekijk hier het album

Na drie spannende wedstrijddagen voor de Zeeuwse kust wist de Nederlandse ploeg het Wereldkampioenschap Bootvissen in Colijnsplaat gisteren winnend af te sluiten. Frankrijk legde beslag op het zilver en België veroverde brons. Beste individuele bootvisser werd de Italiaan Marco Volpini, op de voet gevolgd door onze landgenoot Arjan Rijnberg die een schitterende tweede plaats binnensleepte. De Fransman Marc Lefrère werd derde. De vangsten op de Noordzee waren zowel maandag, dinsdag als woensdag goed met onder meer platvis, wijting, gul en zelfs een haai.

De ploeg van Sportvisserij Nederland – Eric Goossens, Arjan Rijnberg, Geerd de Bruyn, Piet de Kramer, Marcel Waldschmit en coach Wil Franken – behaalde op de eerste wedstrijddag meteen de eerste plaats in het landenklassement. Op dag twee moest Oranje Ierland en Frankrijk voor laten gaan, al behield het nog wel de koppositie. Daarmee werd de derde en laatste wedstrijddag allesbepalend. Nederland viste zich woensdag ijzersterk naar de tweede plaats in het dagklassement en stelde zo het goud veilig. Arjan Rijnberg presteerde ook de laatste visdag opnieuw sterk en wist daarmee zijn tweede plaats in het individuele klassement te consolideren. Eric Goossens, tot vorige week nog regerend wereldkampioen, greep na een minder gelukkige laatste wedstrijddag met een vierde plek net naast het podium. Hij had evenveel punten als de bronzen medaillewinnaar, maar jammer genoeg een lager vangstgewicht. Dankzij de formidabele teamprestatie mag Eric zich uiteraard wel weer een jaar lang wereldkampioen noemen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.