Vis & water

Bramen spoelen aan op Waddeneilanden

9374
08 dec 2008

Bron: leeuwardercourant.nl. VLIELAND - Op de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Texel zijn de afgelopen dagen tientallen bramen aangespoeld. Dit is een exoot van ongeveer 55 centimeter lang. De braam of zilvervis leeft in de diepzee van alle wereldzeeën.

Op Vlieland belandden er de afgelopen drie dagen achttien op het strand bij Dam 65. Carl Zuhorn van Staatsbosbeheer op het eiland noemt het opmerkelijk dat er zoveel vissen in slechts drie dagen aanspoelen. ,,Vorig jaar gebeurde dat ook, maar toen vonden we er twaalf over een periode van drie maanden.''

Het is onduidelijk wat de vissen hier brengt. ,,Misschien heeft het iets te maken met de opwarming van de zee'', oppert Zuhorn. Aan het einde van de winter meldt hij alle vondsten bij het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

Bron: leeuwardercourant.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.