Vis & water

Baggerwerkzaamheden Leidschendam-Voorburg

10015
22 dec 2008

Bron: leidschendam-voorburg.nl. De gemeente Leidschendam-Voorburg begint maandag 5 januari 2009 met het uitbaggeren van een groot aantal sloten en watergangen in Voorburg, Leidschendam en Stompwijk.

Het betreft onderhoudsbaggerwerk dat verspreid door de gemeente wordt uitgevoerd. Tot eind januari worden verschillende wateren in Stompwijk gebaggerd. Van eind januari tot begin maart is de baggerploeg actief in Leidschendam in ’t Lien en de Rietvink. Begin maart komen watergangen in Voorburg aan de beurt.

Het baggeren is vooral bedoeld om de sloten een grotere opslagcapaciteit van water te bezorgen. Ook wordt hiermee veel vuil verwijderd zodat de kans op vissterfte en botulisme in de zomer minder groot is.

De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd door firma Meeuwisse uit Den Haag en duren tot eind maart. Indien nodig zullen de straten waarlangs de werkzaamheden plaatsvinden tijdelijk worden afgezet. De gemeente trekt voor dit noodzakelijke onderhoudsbaggerwerk ongeveer 159.000 euro uit.

Bron: leidschendam-voorburg.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.