Vis & water

'Meer actie tegen ongewenste bijvangst'

8337
23 dec 2008

Bron: telegraaf.nl. BRUSSEL (AFN) - Vissers op schol en tong moeten meer doen tegen ongewenste bijvangst. De Europese Commissie werkt momenteel aan een voorstel daartoe. Het moet begin volgend jaar uitkomen, aldus bronnen maandag.

De Europese Commissie wil de vissers onder druk zetten zelf maatregelen te nemen om over zes jaar fors minder ongewenste vissen te vangen. Anders komt er wellicht een vangstverbod.

In de netten van schol- en tongvissers raakt nogal eens een andere vis verstrikt. Volgens sommigen is voor elke schol zelfs een andere vis bovengehaald. Als het een exemplaar is die niet verkocht mag worden, zoals ondermaatse vis, gooien vissers die meestal dood terug in zee.

Brussel wil de vissers zelf oplossingen laten bedenken. Zo zouden vissers niet meer kunnen vissen in de paaiperiode, wanneer er veel kleine jonge vis rondzwemt. Optie is ook dat vissers apart op tong en schol gaan vissen. Voor tong is namelijk een kleinere maaswijdte nodig dan voor schol.

Bron: telegraaf.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.